maandag 8 oktober 2012

Niks doen

Dat was het plan. Maar kan ik dat nog wel?

De zondag was volgepland. Alles was uit de agenda gegooid en ik ging niks doen. Geen geocache vandaag en geen familiebezoek. Er werden vragen gesteld in die richting hoor, maar ik koos bewust een neen.

Maar kan ik dat nog wel? Ik wil nog veel dingen zien die mijn digimaatje van Telenet opnam. Hij is overvol en ik wil dringend terug weten hoe het met Marian en Rosa zit. De namiddagversie van Thuis kan ik niet meer volgen, dus een sessie van vijf afleveringen zou me weer up-to-date brengen.

Alleen eerst nog even wat papierwerk voor de boekhouding. Ik sluit mijn boekjaar af na het derde kwartaal, dat is dus nu. En dan komt er wat opzoekwerk aan te pas. Het is elk kwartaal zo, maar nu wat intensiever. Er wordt aan mijn mouw getrokken om een extra efforke te doen. Het kan vandaag, want ik heb toch geen plannen.

De fiets is in slechte staat. Mijn geocachebuddy had gezien dat de buitenband op springen stond. Een bezoekje aan de Gamma, die open is op zondag lost het euvel op. Maar nu ik er toch ben, koop ik best ineens twee banden. De voorste is ook te oud. Lichten! Dat mis ik ook. Het achterlicht is gepikt aan het station van Aalst. Het voorste is flauw, want sinds ik ledzaklampen koop van duizenden lumens maak ik me belachelijk met dit voorste licht. Er zijn er coole nu! Ze schijnen zo hard dat je precies een auto bent.

En spatborden! Dat heb ik niet en dat is lastig als je je fiets gebruikt om in Aalst korte afstanden te rijden. Een natte streep op je broek is het resultaat en je kan het moeilijk uitleggen aan elke collega die je tegenkomt. Want er zijn er heel wat hier.

Ik ben gaan slapen na 23u. Ik heb niks gedaan van wat ik gepland heb. Maar ik was heel de dag bezig en had geen minuut over om de TV aan te zetten. Van de week sprak iemand me aan over die dokter die betrapt was met kinderporno en wellicht foute dingen heeft gedaan. Ik wist zelfs van niks. De vraag werd gesteld of ik de laatste tijd op Mars woonde. Nee, in Aalst dus. Maar ik zie het nieuws niet meer wegens andere activiteiten. In de auto luister ik naar CD'tjes omdat de nieuwswaarde van de verkiezingskoorts in Schellebelle me ontgaat en zelfs irriteert.

Het zal beteren. Zondag zijn de verkiezingen daar en dan krijgen we weer een nieuwsdienst. En eind van de maand zit mijn opdracht erop in Aalst.

Ik ga niet weten wat doen !

Yeah right ;-)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten