maandag 15 oktober 2012

Server down

Wat gebeurt er als er in een overheidsdienst geen informatica meer werkt? Ik bedoel niet dat alle 1700 medewerkers plots hun PC niet kunnen opstarten, maar het komt dichtbij. De nieuwe technologie vereist immers dat ook de programma's die op een computer draaien, niet op die computer staan. Ze draaien op een server, dus elke gebruiker neemt virtueel een stukje server over. Zelfs enkel om Word of Excel te starten. Dat systeem begaf het vandaag. Er zijn veiligheden en backups ingebouwd maar die faalden. Het worst case scenario is dus mogelijk. Iedereen was plots technisch werkloos.

Wat dat voor mij betekent, dat zoeken we even op. Ik heb een dagprijs en word betaald als ik er ben. Maar wat als ik er was voor een uur of twee, de verplaatsing wel deed en het hotel al geboekt had? Een volledig dagbudget is het niet. Maar geen budget, daar ben ik het ook niet mee eens. We zoeken een middenweg.

Plots sta ik dan alleen in Aalst net voor de middag. Gelukkig stond mijn collega ook niks te doen. De dag is immers gepland en je verandert dat niet op vijf minuutjes. We besloten om samen de stad in te trekken voor een kleine lunch. Daarna zouden we even een kleine geocache starten om één schat te vinden die ik al eens zocht, maar niet kon vinden. Hij hoorde me al enkele keren spreken over mijn hobby en het idee boeit hem ook.Die ene vonden we niet. Nadat ik mijn bevinding op de website plaatste dat ik al twee keer van een kale reis thuis kwam, heeft de legger beslist om een kijkje te nemen. Hij stelde vast dat ie verdwenen was. Da's het nadeel van schatten in de binnenstad. Er komt veel volk voorbij en de kans dat iemand onwetend het prulletje ontdekt en weggooit is groter dan ergens in de bossen.

Maar niet getreurd, mijn collega verloor zijn enthousiasme niet. Uiteindelijk deden we een aangename wandeling die ons een eind buiten Aalst bracht naar enkele mooie plekjes. Onderweg kwamen we zes schatten en rare vogels tegen.Geen verloren dag dus, wel goed gevuld. Inclusief AA-lst meeting 's avonds :-)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten