dinsdag 13 november 2012

It's a date

Stel dat je een lunchdate wil vastleggen. Hoe doe je dat? Je stuurt de persoon een berichtje met enkele data die voor jou mogelijk zijn. Hij of zij antwoordt met één datum die vrij is in beide agenda's. In het slechtste geval moet je een nieuw lijstje voorstellen als het een druk bezette persoon is.

Stel dat je een cachedate wil vastleggen. Hoe doe je dat? Het gaat om een nachtcache, dus de dagen zijn al beperkt. En het is niet met één persoon maar met vijf. Je stuurt iedereen een berichtje met enkele data. Ze sturen allemaal een berichtje terug en je maakt een selectie. Alleen kan dat nooit, want de agenda's zijn vol en sommige weekdagen zijn helemaal onmogelijk. Je stuurt meer berichten met meer voorstellen tot het wel lukt. Alleen willen we niet binnen een half jaar afspreken, dat is ook onzinnig.

Er is dus geen oplossing en we moeten de afspraak annuleren. Tenzij we afspreken dat niet iedereen meegaat. Dat is niet fijn, maar het kan niet anders. De selectie gebeurt met een leuke tool op www.doodle.com. We maakten een evenement aan met 14 mogelijke data in de nabije toekomst. We sturen de link naar alle deelnemers en iedereen vult zijn mogelijke data in. De eerste dag dat we een aardige groep bijeen krijgen, vertrekken we.

Opgelost! Zo simpel, en naar het schijnt schandalig dat ik dat nog niet kende.

Nu dus wel :-)

1 opmerking:

  1. Ja, dat is echt schandalig! Ik denk dat wij dat al een jaar of drie, vier geleden gebruikten ... Geniet van je ontdekking, want het is superhandig!

    BeantwoordenVerwijderen