dinsdag 20 november 2012

Ssssshhhht !

Je moet een beetje opletten als je dingen vertelt. Je weet wel, die dingen uit het verleden. Je had je bijna versproken, maar ik wist niet waar het over ging. Ik zat er ook niet vlak naast, dus ik hoorde het niet. Ik hoorde niet wat je bijna verkeerd had gezegd. Ik weet wél dat het over mij ging. En je hoeft dat niet zo te zeggen. Het is niet nodig dat iedereen dat in detail weet. Daar zijn redenen voor.

Je moet helemaal niet opletten als je dingen vertelt. Ik heb dat nooit gevraagd. In tegendeel, ik heb altijd gezegd dat je eerlijk moet zijn en dat ik niks te verbergen heb. Je moet helemaal niet bang zijn om je te verspreken want ik heb nooit beslist om iets te verzwijgen. Als anderen dat in mijn plaats doen, is dat niet mijn probleem. Ook niet dat van jou. Je hebt dus ook helemaal niks verkeerd gezegd en ik wil niet dat je steeds moet nadenken over wat je wel of niet mag vertellen. Ik heb geen geheimen meer, want dat was net een deel van het probleem.

Zal ik eens een linkje doorsturen naar deze pagina? En naar enkele andere pagina's die hier staan. Klik eens op het label alcohol in de rechter zijbalk. Of moet ik ze even afdrukken en opsturen met de post? Ooit komt men het toch te weten, want ik zwijg niet en ik wil niet dat anderen dat in mijn plaats doen. En als het via via toch duidelijk wordt, zal het pijnlijk zijn. Het zal pijnlijk zijn voor wie zweeg of de waarheid een beetje verbloemde.

Maar niet voor mij.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten