zondag 20 januari 2013

Free shipping

Ik had het al vaak gezien als ik op zoek was naar goedkoop spul op het internet. En telkens ik het zag dacht ik: jaja, als ik die kerel nu zou kunnen vertrouwen, dan kocht ik dit meteen. Ik kom dingen tegen die niet aan de helft van de prijs worden aangeboden, maar soms aan 10%. Ik bedoel dus geen 10% korting maar 10% van de prijs die je hier betaalt. En nee, het kan natuurlijk helemaal niet. Als het te mooi lijkt om waar te zijn, dan is dat meestal ook zo.

En toch heb ik nu een website gevonden in China waar ik ondertussen veel besteld heb. Het is niet die MiniInThebox, dat was al een goeie deal. Dit is nog veel straffer.

Dit kwam tevoorschijn als ik "servo" als zoekwoord ingaf op de site. Met meer dan 10000 zoekresultaten begint mijn argwaan erg te stijgen. Maar het is dus echt. Het is 100% betrouwbaar en ik heb deze servo's nu in huis. Voor 1.95$ per stuk. Ik heb even vergeleken met Conrad.be, en daar vind je de goedkoopste servo aan 6.29€. Als ik dat omreken koop ik de Chinese versie aan 1.46€ ipv 6.29€. Dus aan 23% van de Belgische versie. Het is niet dezelfde servo, maar hij heeft dezelfde technische eigenschappen.

Meestal klik je best "free shipping" aan in je zoekopdracht. Anders kom je soms tot situaties dat je iets van 10€ laat leveren met 100€ transportkosten. Daarom staat het er ook in koeien van letters bij. Ah nee, wacht eens... er staat "free shopping" !! Gewiekst hè :-)

En toch heb ik het besteld, en toch is het 100% betrouwbaar. De overkoepelende website is AliExpress.com. Je kan het vergelijken met de Chinese E-bay. Maar er zijn vooral bedrijfjes die hun nieuwe koopwaar aanbieden zoals dat op E-Bay ook gebeurt. Het grootste verschil zit hem in de betaling. Ik bestel deze servo en betaal hem met mijn Visakaart aan het bedrijf AliExpress. Dat bedrijf is mega groot en je kan het zeker vertrouwen. De echte leverancier, misschien een Chinese kleine zelfstandige die in zijn garage wat servo's verkoopt, stuurt de servo's op naar mijn thuisadres. Hij betaalt de transportkosten, maar omdat ik er zes bestel heeft hij die kosten meegerekend in zijn verkoopprijs.

Ik krijg 12 dagen later het pakketje binnen. Ik mag op mijn gemak de 6 servo's uittesten en als ik vind dat ze goed zijn, klik ik op "bestelling goedkeuren". Dan pas wordt de Chinees in zijn garage betaald door AliExpress. Ik geef een positieve beoordeling op de website, zodat andere kopers ook deze Chinees sneller zullen terugvinden in de 10000 zoekresultaten. Als ik niet tevreden ben, stuur ik de items terug en krijg ik mijn geld van AliExpress terug. Ik moet dan wel de transportkosten betalen, maar met de standaard post is dat niet duur.

En ik ben trouwens heel tevreden over deze servo's. Het zal wellicht minder duurzaam zijn dan diegene die ik hier koop. Maar ze zijn even sterk, even snel en even nauwkeurig. Maar als dit het prijsverschil is, zal ik nooit meer twijfelen. Vaak is het verschil nog frappanter dan dit voorbeeld.

Het spreekt voor zich dat dit dan ook slechts de eerste levering was ;-)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten