dinsdag 1 januari 2013

Melig?

Is dat melig, goede voornemens? Ik dacht er een tijdje over na, want het is heel gevaarlijk. Ik hoorde iemand zeggen dat het lijstje dat op een eerste dag van het nieuwe jaar wordt opgesteld het lijstje is dat zeker niet wordt uitgevoerd. Het zou jammer zijn, want ik heb er wel één. Ik heb het bewust beperkt tot een top vijf. Zo kan het desgevallend maar op vijf punten foutlopen. Zou die logica steek houden denk je? Hmmm...

Je zult het me vergeven dat er niets over werk, financiën en rechters in staat. Dat hoort thuis in het hoofdstuk aanvaarden wat je niet kan veranderen.

 • 1. Ik wil eindelijk een (en als het kan meerdere) geocaches zelf leggen. De eerste is in de maak en hij heeft batterijen van doen. Er was een hele waslijst aan voornemens binnen deze hobby, maar die laat ik voor wat het is. Ze zullen zo ook gebeuren :-)

 • 2. Ik wil een nieuwe programmeertaal leren. Zeg ik nu toch iets over het werk? Nee, ik wil het echt ook kunnen. Omdat het heel fijn is.

 • 3. Mijn nieuwe hobby moet afgewerkte producten opleveren. Elektronica hoort niet thuis op een experimenteerbord. Er moeten mooie kastjes rond met knopjes en displays.

 • 4. Ik wil echt mijn boek schrijven. Mijn verhaal past in 100 tot 200 pagina's. Er zijn er nu 20 af. Nog 80 tot 180 te gaan. Wat er dan mee gebeurt, staat niet in een voornemen.

 • 5. Iets heel diepzinnig met een rugzak. Die moet zo leeg mogelijk zijn. Het is niet die van Billabong die altijd op mijn rug hangt.

 • Weet je wat zo makkelijk is aan voornemens opschrijven? Verzin vooral leuke dingen. En plak dan als nummer vijf er een mysterieus zinnetje bij waar niemand van gaat weten of ik het voornemen waarmaak of niet. De anderen kan je testen, die hebben een zichtbaar resultaat. De vijfde niet.

  Ik vrees dat het wel de moeilijkste is ;-)

  Geen opmerkingen:

  Een reactie posten