woensdag 30 januari 2013

Skinny shower

Noem het een productiefout of een ontwerpkemel. Alleen, we kunnen het niet op de aannemer steken want dit douchescherm hebben we zelf geplaatst. In afwachting van grote verbouwingen die binnen 5 jaar gepland zijn, waar het ganse douche-badkamer-darkroom complex wordt vernieuwd, willen we tot die tijd toch ook gewoon een douche kunnen nemen. Daarom plaatsten we dus dit douchescherm.

Bij het kiezen van een douchescherm moet je uitkijken welke douchebak je hebt. Er zijn er namelijk van 80x80 cm en 90x90 cm. Je zou je dus behoorlijk belachelijk maken als je de verkeerde koopt. Je zou immers veel te weinig plaats overhouden om nog in de douche te stappen. Gelukkig had ik dat heel goed nagekeken. Het model dat we kochten kan namelijk zowél 80x80 als 90x90 aan. Gewoon wat schuiven met de constructie en alles past.

Alleen... toen we eraan begonnen bleek dat we toch precies weinig plaats gingen overhouden om in de douche te stappen. Nog steeds ervan overtuigd zijnde dat ik me niet kon vergissen, heb ik de douchebak nagemeten. En inderdaad, het was het kleine model. Geen 90x90 maar 69x69. Oeps...


Toch hebben we de douche verder afgewerkt. De stelling van Pythagoras had ons al geleerd dat we 23 cm zouden overhouden om de douche te betreden. Toen het er stond, bleek onze berekening juist. Met mijn 77.2 kg zit ik nu op mijn minimumgewicht sinds de waarnemingen begonnen. Daar mag dus geen kilo bij, of ik kan niet meer douchen. Inzepen vooraleer je in de douche stapt, helpt wellicht ook.

Ah ja, schreef ik nu eerder iets over een darkroom? Ja hoor, dat hebben we. Het is de was- droog- en strijkplaats die bij de ontwerper dienst deed als donkere kamer. In 't Engels klinkt dat veel toffer als er een homokoppel intrekt. Net zoals onze 69-douche.

3 opmerkingen:

  1. haahahah HAHAHAHAH ma Jan toch.... jij moet echt stand-up comedian worden..

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Tja, dan is het wel goed om een douche te hebben, een stand-up comedian in een ligbad ziet er toch niet uit...
    Mvg. Armani Roca.

    BeantwoordenVerwijderen