zondag 7 april 2013

Mancave

Vreemd dat net een tijdje geleden hier nog gelachen werd met mijn "mancave". Als je het niet kent, het is de rommelhoek waar de man des huizes zich thuisvoelt en waar je hem vooral niet mag storen in zijn altijd heel erg zinvolle en nuttige bezigheden. Zo worden ze niet vaak ervaren door de buitenwereld, maar elke echte man (ahum, zei de man die een tijd geleden een roze insulinepomp vroeg en ze niet kreeg) snapt zeker wat ik bedoel.

Dit is mijn mancave. En nee, het is helemaal geen rommelhoek. Ik heb gewoon een geniaal gevoel voor timing als het aankomt op foto's nemen.

Maar het woordje deed me meteen denken aan die website. Ik volg hem vaak, en er komen ook hele leuke, grappige berichtjes op. Dat soort berichtjes die ik dan vooral leuk en grappig vind, want het is moeilijk om het enthousiasme hierover te delen. Ik was dan ook blij toen ik zag dat er nog zijn die er zo over denken, want tijdens de middagpauze in Aalst zag ik mijn collega nerd (sorry, collega.. je weet hopelijk dat het tegenwoordig een compliment is?) ook geabonneerd was op de site. Of was het nu de nieuwsbrief, de twitterberichten of de Facebookgroep die hem naar de site loodste?

En toen dacht ik ineens vorige week: hé.. dat soort van leuke elektronische gadgets, daar ben ik ook mee bezig. Ik kon dus niet enkel de redactie tippen dat er gadgets waren, ik kon er meteen aan toevoegen dat ik ze zelf ineen pruts en ze ook nog eens blog. Gedeelde interesses, niet? Nog even was ik niet zeker of ze voldeden aan de vereisten van de website. Het gaat immers echt wel over elektronica en niet enkel over leuke foto's en filmpjes. Ik zag er enkele projecten die een echte waslijst aan componenten en receptuur hadden om ze echt te maken. Zo ver was ik nooit gegaan op mijn blog, ik toon enkel het eindresultaat.

Maar wel dus, ze voldoen. Meer dan dat, er zullen minstens 2 artikels van mijn blog verschijnen, misschien later meer. Vanuit oogpunt van wat er nu leuk is voor de electronicus is het een ander verhaal. Verwacht je dus aan meer technische uitleg op komende blogpagina's. Als ik echt iets te vertellen heb natuurlijk. Maar dat moet lukken, denk ik. Er staat nog een mooi geocache vogelkastje in de steigers en ik ben nu bezig met laserdiodes en wat ze allemaal voor fraais kunnen projecteren. En hoeveel meter ver ze dat kunnen.

Er is wel één dilemma. Het zal dus wellicht ook over geocaches gaan, maar als ze op een electronica website komen, moet ik ze 100% spoilen. Die toegift is nodig voor de ene hobby en wellicht stoort ze niet te erg voor de andere ;-)

Het eerste berichtje staat hier op de Mancave website:

Voor voor de eerlijke geocacher een geocache codeslot

De inzender met de meeste likes krijgt een waardebon van 50€. Help mij dus ! ;-)
(ik heb al gemerkt dat de likes-teller soms flipt, maar er staan nu wel degelijk 20 likes)

Het tweede project staat klaar om gepubliceerd te worden. Het is de thermostaat van de vorige pagina's. En neen, ik heb de pagina niet geschreven met in 't achterhoofd dat het op de site kwam. Het was omgekeerd: ik had drie pagina's klaar en dacht: damn, dat moet gewoon op die Mancave! :-)

2 opmerkingen:

  1. Ik ben niet geabonneerd op de nieuwsbrief, maar mijn vrouw wel. Zij stuurt de interessantere zaken dan wel door :).

    Je link naar het artikel werkt niet

    BeantwoordenVerwijderen