vrijdag 12 april 2013

Refresh me!

Het lijkt op een echte verslaving. Misschien is het er wel één, misschien moet ik er wel iets aan doen. Hoe zei mijn psychologe dat? Je moet de impact meten op jezelf en op je omgeving. Dan weet je of het een verslaving is, en vooral of je het moet aanpakken. Soms hoeft dat ook helemaal niet, zelfs al ben je verslaafd. Ik mag gerust 11 kopjes koffie per dag drinken zolang niemand daar last van heeft. Ook van schoenen kopen heeft niemand last behalve mijn portemonnee.

Maar dit is een vreemde, en hij viel me nog niet lang geleden op. Grote schermen kunnen veel informatie tegelijk tonen. Daarom staat dan ook een hele hoop informatie altijd open op de PC waar ik op werk. Hoewel, werken kan je het niet echt meer noemen, maar soit. Er staan altijd een heleboel websites open. Allerlei dingen dienen in de gaten gehouden te worden. Ik weet niet waarom, maar het is blijkbaar intrigerend.

Het viel me nu pas op omdat er ééntje bijkwam. Mijn geocache codeslot projectje stond op die website van Mancave, en ik wou nu ook in 't oog houden hoeveel mensen daar naar kijken. Dat is belangrijk, want na enkele maanden wordt het project dat het meest bekeken werd en de meeste likes kreeg beloond met een waardebon van 50€. Daarom wil je weten of je er kans op maakt, en daarom staat die website dus ook altijd open nu.

Daar komt bij dat ik ook wil weten of mensen ook het filmpje effectief bekijken op Youtube. En of mensen doorklikken naar mijn blog. Dat eerste doet iedereen, het tweede bijna niemand. Maar je moet het gewoon weten, weet je? Ik moet ook weten of er iemand de geocache challenge heeft gelogd die nu actief is. Ik ken sommige mensen die meedoen en ik wil weten wanneer ze in Dendermonde gaan loggen. Ik wil ook altijd weten wat de ochtendwaarde was van andere diabetici. Soms ben ik gewoon benieuwd wie er online is. Dan is er natuurlijk Facebook en enkele blogs. Twitter met mate en statistieken van mijn eigen blog.

Maar de allerergste is nu echt wel de E-Tracker van BPost. 14 barcodes staan er op en de meerderheid staat in 't rood. Tijdens de dag verandert dat soms en dat wil ik meteen geweten hebben. Zo kan ik zien of ze voor 's avonds 18u van location CNBJSA naar BEBRUA veranderen. Dat wil zeggen dat ze om 22u30 nog op ANTWERPEN X staan. Dan zegt ie "your item has been sorted". En dan geeft de postbode de dag nadien een pakje af. Met speelgoed. Uit China !

En één ding hebben al die sites gemeen. Dat is de verslaving.

Je moet ze allemaal refreshen ;-)Geen opmerkingen:

Een reactie posten