maandag 27 mei 2013

Orde en netheid

Weet je nog dat ik zo verbaasd was over die voedingen die ik na meer dan 10 jaar gadgets kopen had verzameld? Ik had ze toch in zo'n mooie plastieken bak gestopt hè? Awel, ik heb hem niet meer. 't Is te zeggen, die bak is gevuld met andere dingen want hij werd te klein.

Dit keer ging ik het goed doen en dat hebben we geweten. Alles wat er tijdens de jaren verzameld werd, is nu gerangschikt in mooie plastieken bakken op dit ordelijk houten rek in het werkhuisje. En ik moet zeggen dat ik opnieuw van de ene verbazing in de andere viel. Ondertussen zijn de bakken die al voldoende gesorteerd zijn ook voorzien van labeltjes van AVA papierwaren die zo uit de printer rollen.

Leuk dat ze zelfs bijhorende software hadden die je kan downloaden, zo kan je meteen de labels kiezen die je kocht in de winkel en zo zit je niet elk labeltje een centimeter lager dan je voorzien had. De software is zo leuk dat ie zelfs één label op een blad van 14 kan afdrukken. Je zegt gewoon welke labeltjes je er al hebt afgetrokken, en hij begint pas van dat label te printen. Resultaat is dat ik maar één blad nodig had van de 100 :)

Soit, het verbaasde me dus weer. Ik heb een doos gemerkt als Powerkabels. Je kent dat wel, dat is zo'n kabel die je langs de ene kant in een stopcontact stopt en de andere kant in een toestel. Je hebt een model met aarding, die dingen zijn behoorlijk zwaar, en een model zonder aarding zoals bijvoorbeeld aan een scheerapparaat. En ja, ik heb dus één hele plastieken doos vol. Overal op 't appartement rond gezocht, alle kasten en bergingen uitgemest en de sortering levert een volle doos op. Ik heb ze niet geteld, maar ik vraag me werkelijk af welke toestellen hier ooit bij hoorden.

En dat niet alleen hoor. Bij het rommelen moest ik natuurlijk selecties maken, dus een beetje uitkijken wat bij wat hoort. Waarschijnlijk verander ik nog vaak van gedacht en zal ik soms denken dat het niet logisch is. Er zitten nu immers HDMI kabels in de doos Audio/video én in de doos met Monitorkabels. Dat klopt ook, want het loopt qua toepassing door elkaar.


Maar een HDMI kabel die ik ooit kocht om een decoder aan een projector te hangen, kan ik nu net zo goed gebruiken om een PC met een monitor te verbinden. Zullen we daar nu maar niet van wakker liggen?Ah ja hier is ze dus. AC Adapter moest er op staan, dat vond ik het meest herkenbare woord.

Maar de doos is dus een maat groter. Ik moet stoppen met opruimen want straks zit deze ook vol.

Ik voel me nu zo ordelijk en netjes.

Ik hoop dat dat overgaat :D

Geen opmerkingen:

Een reactie posten