dinsdag 28 mei 2013

Michael Niclaus

Dit is nu eens een jongeman met een missie. Ondanks zijn jonge leeftijd heeft ie een hele tijd geleden al beslist om geen alcohol meer te drinken. Hoe zijn leven vandaag eruit ziet kon niet scherper in contrast staan met zijn oude gewoonten. De verandering die alcoholisten ondergaan als ze stoppen is dan ook heel erg groot. Net zoals ik dat heb ervaren, maar helaas voor mij op een latere leeftijd.

De druppel - Michael Niclaus
Net zoals ik, had hij trouwens ook het idee om er een boek over te schrijven. Ondertussen is dat bij hem ook gebeurd, en zelfs ik heb het in huis. Dat moet het eerste boek zijn dat ik koop sinds.. ik weet niet .. ooit? Het plan was om het te lezen in het ziekenhuis, maar helaas ging dat moeilijker dan verwacht. Het stuk dat ik al las komt helemaal overeen met mijn levensverhaal. Niet de namen en de feiten, wel het gevoel en de impact. Het boek heet "De Druppel" en je kan het hier bestellen.

Hij startte ook met een stichting en een website. Sinds januari heeft ie ook een drastische keuze gemaakt. Vanaf dan is hij begonnen om hier zijn fulltime job van te maken. Als alcoholcoach begeleidt hij nu mensen die willen stoppen of minderen met drinken. Hij geeft lezingen voor jongeren in scholen om hen te sensibiliseren i.v.m. de gevaren van de meest gevaarlijke maar wel sociaal aanvaarde drug.

Dat ie nog meer ideeën heeft zullen we binnenkort horen als we met enkele mensen samen gaan zitten bij hem thuis. Wat de plannen zijn weet ik niet, maar ik ben erg benieuwd.

In de media werd dit inmiddels geregeld opgepikt. Eerst lokale kranten, dan nationale. Nu donderdag kan je zijn missie zien in het Eén programma Koppen3 opmerkingen:

  1. Beste Jan, echt schitterend, ik wist niet dat je hier iets had over geschreven! :)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Michael is dan ook een zeer inspirerend persoon! Zijn lezingen op scholen kunnen er waarschijnlijk voor zorgen dat er minder aan bingedrinking wordt gedaan bij de jongeren!

    BeantwoordenVerwijderen