vrijdag 19 juli 2013

Flood and suck

Nee ik kan daar echt niks aan doen. De methode die ik nu heb aangeleerd om SMD microcontrollers te solderen heet echt zo :-)

Het hoeft niet altijd per se kleiner en kleiner te worden, want de printjes waren al heel klein. Maar je hebt nu eenmaal veel meer keuze in chips die nog kleiner zijn dan wat ik tot nu toe zelf kon solderen. Vanaf dit punt zijn ze zo klein dat ik ze niet meer op de normale manier kan solderen, vandaar dat ik wat opzoekwerk op YouTube deed over deze methode.

Maar nu ik het onder de knie heb, kan ik alleen maar blij zijn. De Atmega8 microcontroller heeft 32 pinnetjes, en die soldeer ik nu op een minuutje of twee helemaal vast. Hoe het echt moet zie je vooral de laatste seconden van het filmpje. Let wel, de pinnetjes staan maar 0.8mm uit elkaar dus de breedte van de chip is maar een halve centimeter. Negeer ook even de slechte kwaliteit van de print, dit is alleen een testprintje. Eens ik "in productie" ga, zullen ze veel mooier zijn ;-)
Geen opmerkingen:

Een reactie posten