zaterdag 20 juli 2013

Revalidatie

Zes lessen staan er ingevuld op het kaartje. En de komende weken zijn volgepland, gelukkig sta ik er nu twee keer per week tussen. Eerst was dat allemaal moeilijk want er zijn veel rugpatiënten en weinig lessen. Er werd wel gezegd dat je op alle uren van de dag kon komen, dus avondsessies zijn ook handig voor werkende mensen. Maar ze zijn nogal zinloos als ze een maand op voorhand zijn volgeboekt.

Maar het gaat dus goed hoor, afgezien van een paar foutjes. Meteen schreef ik me in voor les 2 van de theoretische cursus. Je zou denken dat je eerst les 1 kiest, maar ik moet me van blad vergist hebben. Toen de les begon zei de dame meteen: wat weet je van de vorige les? Mijn euro begon te vallen en ik meldde mijn probleem. Gelukkig mocht ik blijven zitten en les 1 later volgen. Dat zou geen problemen geven, was het niet dat die weer volgeboekt is. Ik zal dus eerst nog les 3 volgen en dan pas les 1.

Ook in de eerste praktijkles liep dat fout. Wat zijn de zes punten waar we altijd op letten om de rug stabiel te houden? De kinesist vroeg het aan diegene die net de theorieles had gehad: ik dus. Bij de anderen in de groep was dat langer geleden, bij mij moest het fris in 't geheugen zitten. Helaas wist ik het antwoord niet en iedereen keek vreemd. Later pas had ik door dat dat wellicht de belangrijkste punten uit les 1 waren. Het is nu frustrerend, want elke keer voor we een stap zetten zegt ie: let op je zes punten. En nog steeds ken ik ze niet.

Pas op, ik maak ook wel eens een goede indruk. Omdat bijna iedereen "vergeet" op te warmen - je zou vóór de les een kwartier op de fiets moeten - kreeg ik een positieve commentaar. Je kan het ook doen zoals Jan, zei ie. Je kan ook met de fiets naar hier komen, dan hoef je geen inspanning te doen in de zaal voor je begint. Hij leidde mijn reismiddel af uit het feit dat ik erg bezweet was binnengekomen. Dat het in 't echt kwam door een kapotte lift en wat trappen, dat heb ik maar niet gezegd. Ik kom er nu eens goed uit dus waarom zou ik dat verpesten ;-)

Maar al bij al lukt alles best. Er zijn telkens sessies van 1.5 uur. Als je opwarmt en napraat is dat 2u zoals het bedoeld is. Ik kan de meeste oefeningen goed meedoen, alleen is de stabiliteit heel slecht en flexibel ben ik nooit geweest. Maar dat zal wel beteren. Het is ook een gemengde groep, dus sommigen zitten misschien al tien lessen verder. Daarom lijkt mijn gesukkel vaak nergens op, maar ik ben zeker niet de enige. Dan maakt het ook niet zoveel uit, ik kom er ook om te leren en dat lukt best.

Nu wacht ik alleen nog op dat moment dat ik het ook leuk ga vinden. Dat zal nog komen zeker? Ahum...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten