maandag 19 augustus 2013

Atkinsweek

Na enkele weken Atkins ontbijt & lunch kan ik echt een vergelijking maken. Een daggrafiekje is mooi, maar de Dexcom ziet natuurlijk meer dan dat.

En dan gaat het dus zo:De rode lijn is een weekgemiddelde van een tijdje geleden toen er nog veel boterhammen op het menu stonden. De blauwe lijn is van vorige week, dus waar in het ontbijt en lunch geen koolhydraten zaten. Het verschil is heel groot, overdag zijn er geen pieken meer (voor zover die er al waren in een grafiek met gemiddelden). Ik geef meestal ook geen insuline meer overdag, tenzij soms bij het middagmaal als er veel tomaten of paprika's in de sla zitten ;-)

Ook 's avonds staat het behoorlijk lager en ik weet niet meteen hoe dat komt. Ik heb in elk geval veel minder hypofood nodig gehad de laatste tijd, misschien speelt dat wel mee.De standaardafwijkingen zijn nu echt betrouwbaar voor een ganse week, dus ook daar is een groot verschil. De gemiddelde glucose ook, maar ook dat is logisch als je geen koolhydraten eet.


Of het nu allemaal wel OK is, dat is afwachten. Natuurlijk zijn de waarden heel goed, maar de mening van de diëtiste op het jaaronderzoek was natuurlijk wat genuanceerd. Spek met eieren vond ze natuurlijk geen goede start van de dag, dat zou ook nogal vreemd zijn om dat van een diëtiste te horen. Maar toen ik zei dat ik de boterhammen beu was, stelde ze voor om havermout te eten. Ik denk dat ze uit mijn gezichtsuitdrukking wel heeft begrepen dat ik mijn ontbijtplan zeker in die richting niet zal aanpassen.

Voor de rest was ze duidelijk. Ik was heel gedreven, zei ze. Dat zal wel zo zijn zeker? En over die Atkins had ze niet meteen een mening. Dat ik kilo's kwijt was, vond ze goed maar niet echt nodig. Of het een goed idee was om als diabeet dit te doen? Ze gaf de hete aardappel door aan de endocrinoloog. Die zal dan donderdag wel weten te zeggen of het niet te stout is. En als het wel zo is, moeten we toch ook nog zien wat we daar mee doen. Het blijft één mening.

In elk geval zijn er nu 3 kilo's af en we mikken op nog 2 tegen het einde van de maand. Dat mag wat later zijn ook :)

2 opmerkingen: