zondag 4 augustus 2013

SMD weerstanden

Het blijft altijd een beetje gokken, zo'n bestelling in China plaatsen. Deze keer was ik weer net bekomen van de prijs toen ik het nummer van mijn Visakaart intikte. Dat de prijs weer zo laag is bedoel ik dan hè, begrijp me niet verkeerd.

2400 weerstanden voor 12 dollar. Als ik goed kan rekenen heb je er dus 200 voor een dollar. Ik weet wel dat SMD onderdelen goedkoop zijn, maar in deze verhoudingen kan ik zelfs niet redeneren. Alleen dat het dus heel goedkoop is.

Elke keer verwacht ik dan een addertje onder het gras als ik dat pakje open. Tot nu toe is dat nog niet echt gebeurd en ook vandaag schijnt alles wel te kloppen. Alleen, ik kan het niet nakijken, want voor ik ze heb nageteld ben ik een week ouder. We zullen er maar vanuit gaan dat het klopt.

Toch is er nu een addertje. Ze zijn verpakt per 20 stuks, telkens in één stripje. Er zijn dus 120 verschillende stripjes en elk stripje bevat 20 weerstanden van één bepaalde waarde. Maar als ik dus één weerstand nodig heb, moet ik wel het juiste stripje vinden.

En die 120 stripjes zijn dus niet gesorteerd. Een hele uitdaging voor iemand zonder organisatietalent ;-)


Geen opmerkingen:

Een reactie posten