zondag 8 september 2013

De man met de purperen neus

De vraag die mij heel erg lang bezighield en waar ik het antwoord pas aanvaardde na vele jaren: ben ik alcoholist of niet? Nog nooit zag ik iemand zo duidelijk uitleggen waar het echt over gaat. Dit soort verhaal is er eentje dat wij enkel horen binnen de muren van de AA kamer. Voor mij is dit dus niet nieuw, want erg veel mensen passen in dit profiel.

Over 't algemeen is er een clichébeeld over hoe een alcoholist er uit ziet. Omdat de meesten die ik ken hier niet in passen, vond ik beeld van de man met de purperen neus heel treffend. En nee, wij hebben dat dus niet, een purperen neus ;-)

Myriam Bruyninckx: "Alcoholisme is een ziekte"

De tijd dat vrouwen alleen stiekem in hun keuken konden drinken, is voorbij. Myriam Bruyninckx, naar eigen zelf "alcoholiste voor het leven", vertelt haar verhaal.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten