zaterdag 7 september 2013

Het klassement

Het kan dus wel hè! Ik moet alleen een beetje moeite doen. Die weerstandjes kwamen per 2000 binnen via aangetekende post uit China. Het waren er zelfs meer, en ondertussen is de collectie uitgebreid met condensatoren en zenerdiodes. Je ziet daar geen verschil in, want de prutsen zijn zo klein dat je denkt dat er ongedierte op je tafel ligt. Maar als je goed kijkt, zie je er toch steeds een getal op staan. Dat geeft aan hoeveel Ohm de weerstand is. Alleen, het waren 120 verschillende soorten en die kan je niet uiteen houden.

Er zijn speciale kaften voor, dat weet ik wel. Maar dan moet je om te beginnen in een elektronicashop geraken en wellicht het nodige budget hebben. Dat is een beetje dom als je de weerstanden ook kocht omdat ze zo goedkoop waren. Daarom dus deze goedkope kaft van den Aldi die daar helemaal niet voor dient. Maar nu ik ze heb genummerd en vastgeniet, kan ik heel gemakkelijk binnen een paar seconden de juiste weerstand terugvinden.
Hoe het dan komt, dat ik dat nu pas deed? Dat is eenvoudig. Er is geen plotse ommekeer in mijn diepgewortelde aanleg tot wanorde. Ik heb het gewoon gedaan uit frustratie.

Ik moest namelijk voor mijn useless box één bepaalde weerstand hebben, die in combinatie met één bepaalde zenderdiode een stabiele spanning maakt voor de nutteloze doos met de knop. Omdat het meer dan een kwartier duurde voor ik uit de hoop onderdelen de juiste prutskes kon terugvinden, ben ik daarna uiteindelijk toch aan deze sorteerjob begonnen. Naar 't schijnt was dat een raar zicht en daarom bestaat er bewijs van ;-)

2 opmerkingen: