donderdag 19 september 2013

Nederigheid

Hoe je stap 7 uit ons programma moet lezen, kan ik moeilijk uitleggen. Dat komt omdat ik er niks van snap door de overdaad aan zware woorden die vaak met God te maken hebben.

Zelfs voor iemand die al 1237 dagen aan deze tafel zit en gelukkig een teller op zijn blog heeft om dat bij te houden, is het niet simpel om de stap over nederigheid helemaal te snappen, laat staan hem toe te passen in de echte wereld. Hoe kan je dan verwachten van iemand die minder lang komt dat ie daar iets zinnigs over zegt?

Hij was het dan ook niet van plan. Even wou ie alleen maar zeggen dat ie enkel wou luisteren vanavond. Dan kwam toch een voorbeeld van hoe hij nederigheid had ervaren.

Als vrijwilliger hielp hij geregeld een handje bij de voedselbedeling voor mensen die wat minder geluk hadden in het leven. Eén bepaalde man kwam al enkele jaren over de vloer en hij was erg herkenbaar. Hij droeg altijd flipflops (of heet het nu teenslippers?), zowel in de zomer als in putje winter. Zelfs als er sneeuw lag had ie geen ander schoeisel.

Daarom vroeg de vrijwilliger op een koude dag: "heb je geen koude voeten?"
De man had blijkbaar de bedoeling van die vraag meteen door, en hij antwoordde zelf met de vraag: "welke schoenmaat heb je?".
"Ah, een 43", antwoordde de vrijwilliger.
"Da's goed" zegt de man, "ik zal thuis eens kijken of ik nog een paar koude voeten heb".

Geen opmerkingen:

Een reactie posten