woensdag 9 oktober 2013

Ik wil een CNC freesmachine!

De prijs valt tegenwoordig nogal mee hoor. Er is veel keus en een goeie standaardmachine kan je wel ergens vinden voor 5000€. Gelukkig kan je tegenwoordig als je handig bent dat ook zelf maken. Voor een kleine 1000€ aan onderdelen ben je wel gesteld. Alleen ja, mijn budget is lager hè. Ik heb ongeveer 0€ te besteden, en dan wordt het al wat moeilijker.

Wacht, ik zal opnieuw beginnen. Dit wil ik maken:

Ik bedoel dan enkel het gat waar de display in past. Het kan uiteraard niet zo mooi met zo'n kleine verfijning naar de display toe, maar dat kan je met een CNC freesmachine wellicht ook niet. Ik weet dat niet, want ik heb er geen in huis. Maar alleen al een mooi rechthoekig gat maken in mijn plastic behuizing waar mijn display in past. Zo, de lat is lager gelegd en dat moet ik wel aankunnen. Alleen dat budget hè. Nul euro is niet veel.

Hier is het mee gelukt. Ja, dit dom stukje hout is de oplossing. Je moet even wat verbeelding gebruiken en er wat apparaten bijdenken die een doe-het-zelver al in huis heeft natuurlijk.
Dat was dit
<<<<

            en dit:
            >>>>>En het ene past natuurlijk niet in het andere. Ik moet dus die Dremel (die geen echte Dremel is), in dat statief van de boormachine krijgen, dan zou ik al een stap verder zijn. Je kan immers nooit met de losse pols een rechthoekig gaatje maken in een plastic doosje. Ik kan dat toch niet, misschien mis ik gewoon de skills.


Maar als de Dremel al in een statief zou staan, dan kan je al veel nauwkeuriger werken. Eerst heb ik natuurlijk geprobeerd om de Dremel er gewoon in vast te vijzen, maar dat lukt niet. De Dremel is te dik voor de houder van de boormachine. Dan heb ik dat verlengstuk gebruikt dat bij de Dremel zit en dat past in dat stukje hout.

Dan lukt het dus wel, en dankzij het sleufje in het hout kan de cirkel samengedrukt worden. Net genoeg om de Dremel met verlengstuk in de houder van de boormachine te klemmen.


Dan ziet het er zo uit:
En het resultaat?

Toegegeven, het is niet zo mooi als iemand die dat doet met een CNC freesmachine ...


1 opmerking: