zaterdag 9 november 2013

Low

Volgens mij moet dit een record zijn. Maar niet het soort waar je blij mee bent. Normaal zou mijn bloedsuiker niet veel lager mogen komen dan 80 mg/dl. Mijn dokter spreekt van een hypo als ik onder 67 zak. Maar uit de praktijk weet ik vaak wel veel vroeger dat ik prijs heb, zelfs al geeft de meter of de sensor nog een waarde in de 70 aan.

Maar dit kwam vandaag om mijn bloedglucosemeter staan toen ik voelde dat het behoorlijk fout ging. Het is een beetje ironisch dat ik net nog op het diabetesforum op een vraag reageerde met te zeggen dat ik mijn hypo's al voel als ik nog veel hoger zit, maar dit keer was het dus niet zo. Het was ook een beetje vreemd, want ik had nog geen half uur eerder mijn lunch gegeten.

Toch ging plots het licht uit en dit keer kon je dat redelijk letterlijk nemen. Ik hoorde wel vaker dat het zwart voor je ogen wordt, maar meer dan een donkere vlek zag ik nog nooit. Dit keer was het wel zo, en het duurde ook een tijdje voor het wegging. Even werd het zo donker dat ik vreesde dat ik zou flauwvallen, maar op dat moment had ik net mijn laatste 9 Dextro's en een glas fruitsap op. Ondanks die suiker en het idee dat het dan wel weer goed komt, kwam daar toch weer de nodige paniek bij. Ik kan er immers nog steeds niet behoorlijk mee omgaan.

Nochtans heb ik de nodige apparatuur in huis om dit allemaal te vermijden, maar mijn Dexcom glucosesensor gaf al een paar dagen behoorlijk foute metingen. Omdat ik op de centen moet letten, liet ik hem koppig zitten, want 14 dagen voor één sensor vind ik al lang niet genoeg meer. Je zal altijd zien dat je bij de laatste sensor die je in huis hebt net zo'n vervelende hebt die lastig doet. Bij de vorige lading was het trouwens ook zo, ik heb er toen nog eentje kunnen lenen tot de nieuwe binnen waren.

Voorlopig zal ik toch even verder moeten met degene die er nu inzit, want maandag wordt er niet gewerkt. Ik vrees dat ik de komende dagen behoorlijk hoog ga staan, want dit is voor mij niet echt voor herhaling vatbaar. Het heeft eerlijk gezegd mijn dag behoorlijk verpest.

2 opmerkingen:

  1. Vervelend hé Jan! Gelukkig heb je toch nog redelijk op tijd kunnen ingrijpen.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ach ja, het hoort er allemaal bij zeker. Maar ik denk niet dat ik het ooit gewoon word...

      Verwijderen