zondag 1 december 2013

De pillentest

De nieuwe dokter met de andere kijk had een plan. Het plan was om een ontstekingsremmer te geven die sterk genoeg is om zeker een effect te hebben als het probleem is wat ie denkt dat het is.

Het probleem zou kunnen zijn dat een tussenwervelschijf die boven de Dynesys zit nu lastig doet. Als je wervels aan elkaar vastmaakt, kan zoiets gebeuren omdat de druk op die bewuste wervels wordt weggenomen, maar dan verplaatst de druk van zich soms hoger of lager in de rug. In mijn geval kon het enkel hoger omdat we al over de onderrug spreken.

Tien dagen moet ik de pillen nemen en daarna vijf dagen niet. Dan kan ik een goed beeld vormen of ik een verschil voel, en dat moet duidelijk zijn. Dus niet een beetje beter, maar veel beter. Na drie dagen zouden de pillen hun maximum kracht moeten bereiken.

We zijn nu op dag zeven en helaas kan ik nu al met zekerheid zeggen dat het niks heeft uitgehaald. Sterker nog, de periodieke pijnscheut van gisterenavond was groter dan wat ik tot nu toe gewend ben.

Dat is het echte probleem: om de x aantal dagen doet het even heel erg veel pijn, en daarna trekken alle spieren samen waardoor een verkrampte houding ontstaat met spierpijn en een mankepoot.

Normaal neem ik dan enkele Ibuprofens bovenop mijn normale cocktail, maar die had ik niet meer in huis. Dan heb ik deze keer op het bewuste moment twee Dafalgans genomen, hoewel dat helemaal niet mag. Niet dat ik er niet tegen kan, maar mijn Dexcom glucosesensor flipt helemaal als ik Dafalgan neem.

Het lijkt dan alsof ik plots een half pak suiker heb gegeten. Er was nog een vraag vorige week op het diabetesforum over Dexcom en Dafalgan. Het is een beetje jammer dat ik hem meteen uitschakelde toen ie een alarm gaf (boven het groene bereik), maar je ziet dus duidelijk dat ie plots de hoogte inschiet op enkele minuten.

Ik heb dus niks gegeten om 23u, het is echt het resultaat van 2 Dafalgans...

3 opmerkingen:

  1. Maar liegt de dexcom dan, of stijgt je waarde er ook écht van? Het eerste, vermoed ik toch, hé?

    Wel jammer dat de kronkel van de dokter niet blijkt te kloppen :( ... Hopelijk heeft hij er nog eentje achter de hand!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. De Dexcom liegt in dat geval, je suiker stijgt niet. De tip van de sensor is even gevoelig voor paracetamol als voor suiker.
    Gelukkig mag ik volgende week al terug naar de dokter, het is nu geen kwestie van maanden wachten elke keer, hij heeft trouwens nog wel opties denk ik :)

    BeantwoordenVerwijderen