zaterdag 7 december 2013

Dunne Dexcom

Nog even terugkomend op die close-ups van gisteren: ik stelde me de vraag hoeveel het nu écht scheelt, de sensor en de katheter. Alleen diabeten weten nu waar het over gaat, maar het is ook gewoon fijn om dat uit te vissen.

Er zitten dus altijd twee naalden in mijn lichaam: één die insuline geeft langs de insulinepomp en één die de suikerwaarde in het bloed inschat. Die tweede doet dat door de suikerwaarde in het vetweefsel te meten en dan om te rekenen hoeveel het dan in het bloed zou zijn.

Bij Dexcom zegt men dus dat hun sensor veel dunner is dan de katheter van een insulinepomp, en ik wou dus wel eens weten hoeveel dunner. En nu weet ik het: de sensor heeft een dikte die 28% bedraagt van de katheter, ofwel: de katheter van de pomp is dus 3,5 keer keer dikker dan de sensor.

Hoe ik dat dan weet? Awel, close-ups met de macrolens, hé. En nee, ik heb niks beters te doen ;-)


De would-be fotograaf deed wat moeite: het is met opzet een beetje groen aan de linkse kant. De macrolens geeft een zeer grote scherptediepte, vandaar dat de achtergrond helemaal wazig is (dat is dus de bedoeling hè). Ik nam een hele hoop foto's en kreeg nooit de twee dingen samen duidelijk in beeld. Dat komt omdat de ene naald doorschijnend is en de tweede bijna zwart. De ene zie je dus best op een gekleurde achtergrond en de andere op een witte.


lichttentsensor afknippen + Velpon truukwitte versiegroene versie 
Geen opmerkingen:

Een reactie posten