donderdag 2 januari 2014

Dynesys: opnieuw revalideren

De consultatie bij de fysische geneesheer nam vandaag een beetje een vreemde wending.

De afgelopen dagen had ik opnieuw heel erg veel last van rugpijn. Nu was het ook eerder 'pijn in de constructie' zoals ik dat nu meestal beschrijf en niet zozeer spierpijn door verkramping als gevolg van die eerste pijn.

Het is zo dat de timing hier belangrijk was. De pijn is erger geworden toen ik voor de tweede maal tien dagen die nieuwe ontstekingsremmer nam en dan weer enkele dagen stopte met die pillen. Dat was het sein om aan te nemen dat de pillen de eerste tien dagen dus gewerkt hebben, want toen was het inderdaad beter. Of laten we zeggen minder slecht.

Daarom is er nu een nieuw plan. Ik begin opnieuw met die ontstekingsremmer, maar omdat ik hem nooit langer dan tien dagen mag nemen vanwege de aanslag op de maag, moet ik daarna tien dagen een ander type pillen nemen. Dezelfde werking, maar minder potent en vooral: minder agressief voor de ingewanden. Op die manier is er dus vanaf nu constant een ontstekingsremmer in mijn lijf.

Dat lost natuurlijk het probleem niet op, maar de hoop is nu dat ik bekwaam genoeg zal zijn om opnieuw langzaam de revalidatie opnieuw op te starten. Dit keer met één en dezelfde kinesist, niet meer in de groep zoals dat vorige keer het geval was. Toen maakte het niks uit wie er voor de klas stond, ze deden toch allemaal hetzelfde. Wij deden dat trouwens ook.

Nu zal het dezelfde persoon moeten zijn die me dan extra in 't oog kan houden omdat ik geen ongelukken meer wil. Het probleem dat ik nu heb is trouwens na de revalidatie ontstaan, maar dat mag ik niet hardop zeggen (het was anders ook gebeurd weet je, maar het was toch zo..)

We zullen zien wat het geeft. Ik vind het vreemd dat ik al mankend en vol pijnstillers en ontstekingsremmers naar de revalidatie zal gaan, maar het zij zo. Andere opties zijn er nu eenmaal niet.

Dus, zoals de veertien vorige maanden: on verra ;)

1 opmerking:

  1. Hang in there buddy. Nooit verwacht dat je revalidatie zo lang zou duren en zo'n wending zou nemen. Had het anders voor je gewild.

    BeantwoordenVerwijderen