vrijdag 17 januari 2014

Eén jaar Dexcom


Ik moest even Dexcom Studio openen om te zien hoe lang het nu juist geleden was, maar de allereerste gegevens in de software dateren van 21 januari 2013. De boodschap die vanmorgen verscheen op mijn ontvanger is dan ook niet na 11 maanden gekomen zoals ik eerst dacht, maar na 12 maanden.

Als je dan weet dat de leverancier vooropstelt dat de batterij van zender van hun glucosesensor zes maanden meegaat, dan is dit wel een hele goede meevaller. Hij doet er net twee keer zo lang over, dus qua veiligheidsmarge kan dat tellen.

Meteen heb ik eens een optelsom gemaakt om deze pagina die ik bijna één jaar geleden schreef, aan te vullen. Ik heb alle sensoren kunnen natellen in Dexcom Studio en kom tot een gemiddelde van 24 dagen per sensor. De langste periode dat één sensor ooit meeging was 33 dagen. Hier geldt dus ook het principe dat de veiligheidsmarge zeer hoog ligt: de leverancier garandeert immers dat één sensor zeven dagen meegaat.

Meteen moet ik erbij zeggen dat niet iedereen die cijfers kan halen. Het heeft te maken met hoe goed je geregeld bent, als je veel hoge suikerwaardes hebt, zal je die 24 dagen wellicht niet halen. Maar in elk geval meer dan 7, daar ben ik wel zeker van.

In elk geval: zoals ik in oude pagina schreef, is de totaalsom van elf dagen ver overschreden. Dat was het kantelpunt om de Dexcom goedkoper te maken dan de Enlite sensor die aan mijn Paradigm Veo pomp hing vóór ik besliste om een Dexcom aan te schaffen.

Het resultaat is dus 24 dagen, daarmee wordt de Dexcom niet 'gewoon goedkoper' dan de Enlite, maar wel 'stukken goedkoper'! En dan spreken we nog niet over de betrouwbaarheid die ook stukken beter is.

Me happy !

Geen opmerkingen:

Een reactie posten