zondag 23 februari 2014

De gaydar range

Een tijd geleden werd er een vraag aan mij gesteld. Ik claim meestal dat mijn gaydar heel erg goed werkt. Ik weet dus behoorlijk snel of een (jonge-) man 'van de familie is'. Ook in die gevallen waar vele hetero's twijfelen of zelfs helemaal niks vermoeden, zit ik meestal helemaal juist.

Maar dit was een moeilijke vraag. Hoe ver kan het gaan, die gaydar? Degene die de vraag stelde bedoelde dus: hoe ver kan het gaan qua leeftijd? Wat is dus mijn gaydar range? Kan je bijvoorbeeld aan een jongen die nog niet in de middelbare school zit, zien of hij later geen dame als levensgezel wil? Ik zei dus dat ik dat kon zien. Niet altijd hoor, dat spreekt voor zich. Maar in dit geval ging het dus over de periode dat één bepaalde jongen nog in de lagere school zat. En mijn antwoord was dus ja, ook al was ie toen nog heel jong. Toch zie je op die leeftijd niet de typische vrouwelijke eigenschappen die sommigen van ons op latere leeftijd meer dan anderen uitstralen. Moest dat trouwens wel zo zijn, dan heb je wellicht geen gaydar nodig om het te zien ;-)

Maar dit leidt ergens naartoe. Ik kan me dus vergissen in het vorige geval, misschien groeit de jongeman op als gelukkig getrouwde hetero huisvader, wie weet. Maar ik denk dus van niet. En ik denk inderdaad dat je het op jonge leeftijd al kan zien.

Neem nu dit voorbeeld. Enkele jaren geleden al zag ik het volgende filmpje op Facebook passeren. De jongen is 12 jaar en zet heel het Apollo Theatre op zijn kop met zijn auditie voor Britain's Got Talent. Ik dacht meteen dat de jongen gay was (of later zou worden, daar kan je over discussiëren).

Let nu even niet op zijn kleding en vergeet het feit dat ie begint te wenen na de positieve commentaren die trouwens helemaal terecht waren, hij heeft een geweldige stem. Toen is er een hele polemiek ontstaan omdat sommige mensen durfden suggereren dat de jongen misschien wel gay was, je mag dat toch niet zeggen van iemand van twaalf jaar?Hij zou trouwens niet winnen, maar wel een platencontract krijgen van Sony Music. Die probeerden van hem een nieuwe Justin Bieber te maken, maar dat lukte niet zo goed omdat ie te goed kan zingen :-)

Maar nu zag ik dus deze video één maand geleden. Ondertussen moet ie 16 jaar zijn.

I rest my case ;-)1 opmerking:

  1. Moesten er nog meer van dieverborgen schatten rondlopen: it would make the world look much better.

    BeantwoordenVerwijderen