dinsdag 25 maart 2014

Shopping Festival !

Vandaag was een belangrijke dag in China. Vooral dan toch op de Chinese website die zowat alle Chinese online elektronicawinkels overkoepelt. Wie dit hier soms leest, weet dat ik daar wel eens iets durf bestellen.

Anderhalve maand geleden kwam er een aankondiging op de GSM. Niet dat ze me persoonlijk een SMS stuurden, maar de AliExpress app doet dingen die erop lijken. Je krijgt pushberichten, zoals dat heet, en ik zie ze niet als spam. Nu moet ik meteen zeggen dat mijn natuurlijke afkeer voor kortingsbonnen me wat weerhouden heeft om er verder op in te gaan. Maar als je hier leest, weet je ook dat mensen veranderen en bonnen plots leuker worden als je budget verkleint.

Maar wat ik las, was flauw. Het festival zou tien dagen duren en je zou online spelletjes kunnen spelen die je recht gaven op shopwaarde in de winkels. Enkel op de laatste dag, vandaag dus, zou je dan je shopwaarde kunnen spenderen. Natuurlijk zat er een dikke adder onder het gras: als je een coupon van vijf dollar wint, dan is dat natuurlijk een kortingsbon. Je moet bijvoorbeeld vijftig dollar besteden en dán krijg je vijf dollar. Boerenbedrog dus eigenlijk.

Toch ben ik erin meegegaan. Al snel bleek dat ik niet enkel deze tien procent korting kreeg, maar voor vaste klanten kwamen andere spelletjes. Ik bestel ook heel vaak spullen, dus kreeg meteen andere berichtjes die al leuker klonken. Als je op één moment van de dag snel online wat klikjes doet, kan je een bon aankopen voor 25$ op 100$. Die bon kost je één dollar, dus weet een slimmerik dat je in feite 24% korting krijgt.

Op dat moment, anderhalve maand geleden, besloot ik om mee te doen. Het eerste punt moest zijn dat het me niks mag kosten. Ik wil me niet laten meeslepen en voor een verslavingsgevoelige mens zoals ik is dat moeilijk. Maar: ik wil ook geen korting, want daar krijg ik totaal geen voldoening van. Ik wil de korting besteden! Dat is de échte reden waarom dit aanbod aantrekkelijk was. Het doel was één bepaald artikel dat al een jaar op mijn wishlist stond, maar wat ik nu nooit durfde aankopen omdat het onverantwoord is. Ik heb al heel veel zaklampen en buiten het feit dat deze super zaklamp al in reclame stond, moest ik rekening houden met het feit dat een nieuwe lamp compleet zinloos is omdat ik het komende half jaar zeker geen nachtcache kan lopen (daar dient dat natuurlijk voor, ik ga niet nachtvissen en heb geen bijbaantje als nachtwaker).

Soit, om een lang verhaal kort te houden: anderhalve maand heb ik dus niks besteld bij AliExpress. Dat wil niet zeggen dat ik me goed beheers, ik heb gewoon de laatste stap (die van de betaling met de creditkaart) nooit gezet. Vandaag was mijn winkelmandje dus behoorlijk vol en met dat bedrag moest ik nu gaan puzzelen. Welke bonnen tellen bij welke kortingen, welke producten moet ik in een andere winkel kopen (veel aankopen in één winkel geeft meer korting) en bij welke producten telt de korting dubbel? Er werd namelijk buiten die 24% korting (die ik al binnen had door de spelletjes goed te spelen) per product enkel vandaag een extra korting gegeven. Dat zat meestal tussen 10 en 20%. De totale korting op heel het winkelmandje was uiteindelijk 36%.

Die heb ik dus niet bespaard, maar uitgegeven.

En die zaklamp? Die heb ik niet gekocht.

Ik had meer bonnen, en kon dus een nog straffer exemplaar kopen. Het exemplaar zelf stond trouwens ook in afslag.

Dit is het super kanon in de aanbieding :)


Er staat wel degelijk 18000 lumens in de advertentie. Dat getal geeft aan hoe licht het is als je ze aanschakelt. Mijn beste zaklamp tot nu toe was 2200 lumens, dus dit zou zeker acht keer sterker zijn. Ik weet inmiddels dat Chinese lumens minder doortellen, maar het resultaat is wellicht indrukwekkend. Er zitten vijftien T6 powerLED's in, tegen slechts drie stuks in mijn huidige versie.

Zei ik nu dat ik niks extra ging uitgeven? Als je de batterijen niet meetelt, is dat waar ;)

Melci Chinese vliendjes :)

P.S. lees ook de advertentie eens: "also use for finding small thing" :D

Geen opmerkingen:

Een reactie posten