vrijdag 25 april 2014

7 segment potje 2.0

Het eerste potje was aan vernieuwing toe. Ik had vooral een bezwaar tegen de twee cijfers in het potje, dat geeft veel geknipper om een coördinaat te tonen. Met drie cijfers kan dat veel vloeiender, alleen was er een probleem: het potje is te klein. Dus ofwel ga je dan grotere potjes nemen, maar dat is geen optie. Ik heb diabetes en dus massa's potjes van glucosestrips. Het ontwerp moest anders en daarom is de display vervangen.

De eerste display zat in het oude potje en die paste er makkelijk in. Ik wou al eens een versie maken met drie cijfers, en probeerde dus display nummer twee. Die was een pak te groot en een stukje van de display zagen/vijlen is niet echt een goed idee. Daarom dus even naar China gebeld, en daar kwam display nummer drie. Je ziet dat ie trouwens enkel platter is, niet smaller. Maar in een rond potje gaf dat net de extra ruimte die ik nodig had.

De printplaat is drastisch veranderd. Alles zit nu op de soldeerzijde, bijna geen gaatjes meer te boren. Er is nu een echte connector om via USB de software erop te plaatsen. Ik heb nu ook een knop voorzien zodat je zelfs zonder programmeren de coördinaten kan veranderen. Uiteraard is het niet de bedoeling dat een geocacher daar aan kan, maar daar zorg ik wel voor.

Dus: nieuwe chip, zelfs met minder geheugen, toch meer mogelijkheden en een magneetknop die je slechts even moet activeren.

En misschien vooral: hij is nu ook heel vriendelijk ! :D

(het ontwerp van de printplaat voor dit potje stond HIER gisteren)Geen opmerkingen:

Een reactie posten