maandag 3 juni 2013

7-Segment potje

Er was natuurlijk ook een doel aan al dat geknoei met die zuren. De printplaatjes die ik gemaakt heb waren niet alleen om te testen, maar ze hebben dus ook zin. Dit kleine potje voor glucosestrips is zo'n typisch item dat je vindt bij een waypoint van een multicache. Ik wil er ook zo één leggen deze zomer, maar in plaats van een gelamineerd kaartje er in te stoppen met de coördinaten van het volgende waypoint mocht het dus een beetje origineler.

Het moest zo klein mogelijk zijn, niet groter dan een stuk van 5 cent. Daarom is het hart van het dingetje een Attiny44 microcontroller. Uiteraard kan ik alles op het scherm tonen wat ik wil. De batterij zou behoorlijk lang moeten meegaan omdat de display behoorlijk gedimd is. Dat moet ik nog wel even uittesten. Een magnetische schakelaar kleeft onder de batterij. Die zorgt er voor dat de display start als je een magneet onder het potje houdt.

Ik zoek nog een manier om dit te beschermen tegen vandalen en dieven, maar daar moet ik nog eens over nadenken. Dat zijn zorgen voor later.5 opmerkingen:

 1. Zeer tof jan. Ik kan niet wachten om hem te doen :)

  Een grote cache is makkelijke om toch iets of wat diefstal vrij te houden (grote ketting rond doen).

  Wat je altijd kan doen is op de bodem een schroefje gebruiken en deze dan ergens in schroeven dan moet je wel een niet te algemene schroevendraaier gebruiken.

  Dat is natuurlijk het jammere aan heel het deel de kans dat ze het meenemen of dat hem verdwijnt is er altijd.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Geniaal en cool. Daarvoor kom ik toch zeker richting Antwerpen. Sinds een maand heb ik nu een echte wandelGPS (Garmin Dakota 20) en daarmee cachen is een waar plezier.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ja die is goed hé Bert, mijn ventje heeft die ook juist gekocht..

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Fantastic!!!! Would you share sketch and circuit? I would offer to purchase one of your PCB's... :)

  Kent

  BeantwoordenVerwijderen