dinsdag 29 april 2014

MP3 potje

Graag had ik het MP3-glucosestrips-potje genoemd, maar dat lukt niet.


Er is niks nieuws onder de zon, want dit ontwerp stond hier al eens in een meer uitgebreide vorm. Dat was trouwens al een gestripte versie van dit origineel. Voor Rondje Vlaanderen is alles tot de basis herleid: het moet muziek maken of gesproken tekst laten horen en dit keer zonder luidspreker maar met MP3 oortjes die de cacher meeneemt.

En het zal dus niet in een potje van glucosestrips zitten, want het ontwerp is nog te groot. Een poging om de batterij te vervangen door mijn favoriete CR2032 knoopcellen is niet gelukt. De module verbruikt echt te veel stroom en ik zou elke twee weken moeten langsgaan om de batterij te vervangen. Dit model moet maanden, misschien wel een jaar meegaan op een herlaadbare batterij van 2000 mAh. Dat zijn wel 2000 Chinese mAh, wat wil zeggen dat je alles zeker door twee mag delen ;)

Daardoor past het niet een potje van glucosestrips. Gelukkig kan ik potjes ruilen met iemand die andere medicijnen gebruikt die in grotere potjes zitten. Daarom is de print dus nu zo lang, het is handiger dan een vierkant model als je in de natuur iets gaat verstoppen.


Ik heb ook gekozen voor een kleinere processor, een Atmel ATtiny25. Die heeft maar 5 in- en uitgangen, maar omdat ik geen toeters en bellen heb in dit ontwerp, heb ik slechts vier uitgangen nodig om muziek te starten. Dat ding heeft ook maar 2kB geheugen, en ook dat is ruim voldoende om de instructie "speel eens wat muziek als je een magneet voelt" uit te voeren. Ik kan zelfs daarna nog vertellen dat ie na een minuutje mag stoppen en in slaap mag vallen tot de volgende geocacher langskomt.

Met de print heb ik een beetje gesukkeld aan de rechterkant waar de plug zit voor de oortjes, maar dat is niet erg. In een volgend ontwerp zetten we dat wel recht, nu werkt het ook perfect. De rechterkant wordt trouwens de bovenkant van het potje, aan de linkerkant zie je een magneetschakelaar die onderaan in het potje zit. Je zal dus een magneet onder het potje houden om de muziek te starten.

Nu nog een mooi liedje zoeken en we kunnen van start !

P.S. nog eens dezelfde P.S. als gisteren. De foto's zijn vreselijk en dat moet ik dringend oplossen. Als alles goed is, lukt dat morgen. Ik voel nieuwe gadgets aankomen :D

2 opmerkingen:

  1. Awel da's een goed idee! Die hebben ook zo'n dop waar een stof in zit die de inhoud droog houdt, is het niet? Ik denk wel dat het te smal is misschien, maar ik kan er zeker gebruiken voor andere ontwerpen met een dunnere batterij :)

    BeantwoordenVerwijderen