maandag 14 april 2014

Provinciehuis: zoom in


Eerst ging ik een poging doen om wat bewegend beeld te maken zonder dat het versneld is in een timelapse filmpje. De vraag was alleen of ik met de videocamera ook genoeg kon zien van de plaats waar de afbraak vandaag begonnen is. Met het fototoestel zou dat geen probleem zijn, daar zijn telelenzen en voorzetlenzen voor die elk detail wel aankunnen.


Met de videocamera was ik daar niet zo zeker van. Ik heb immers enkel de interne lens die wel behoorlijk goed kan inzoomen en een voorzetlens die alles nog eens twee keer dichterbij brengt.

Maar dat scheen dus reuze mee te vallen. Sterker nog: het gaat super goed! Ik kan met het blote oog nauwelijks zien dat er mensen bovenop het provinciehuis rondlopen. Als je er rekening mee houdt dat de afstand tussen ons Amberes gebouw en het provinciehuis 800 meter is, moet je toegeven dat dit behoorlijk straf is.

Op de achtergrond zie je het gebouw en je kan nauwelijks met het blote oog iets onderscheiden.

Maar op het schermpje van de camera kan ik bijna de werkmannen hun gezicht herkennen.Hier is een kleine montage van wat het ding vandaag gefilmd heeft.1 opmerking: