zondag 1 juni 2014

De tweede locatie

Morgen gaat er een nieuwe invalshoek komen in mijn timelapsefilmpje van de afbraak van het provinciehuis. Dat was een beetje een uitdaging omdat de locatie buiten de ring ligt, en dus op meer dan twee kilometer verwijderd is van het gebouw, en omdat ik de nodige apparaten nodig heb om die afstand te overbruggen én om ook effectief elke drie minuten een foto te nemen zonder dat mijn toestel dat op zich kan en zonder dat er een laptop aanhangt die dat commando kan geven. Daarom dus mijn ideetje om een timelapse controller te maken die dat in de plaats doet van de computer.


Dat is allemaal wonderwel gelukt en dit is één van de eerste foto's. Hou er rekening mee dat we hier twee kilometer ver zitten en je dus de golvende beweging in sommige rechte muren kan zien. Hou er ook rekening mee dat je in het uiteindelijke resultaat daar niks van ziet omdat de HD resolutie van het geplande filmmateriaal natuurlijk een pak lager ligt dan deze 10 megapixel foto's.

Zoals je ziet was er een 300mm lens nodig die door het Olympus Four Thirds systeem analoog is aan een 'klassieke' 600mm lens. Daarbij heb ik een teleconverter gemonteerd die alles nog eens 2x vergroot. De foto's komen eraan, als het goed is zal ie 's nachts zien dat het te donker is om foto's te maken wat me geheugencapaciteit bespaart. Maar de eerste foto's mogen er zeker zijn. Het filmpje is ruw omdat ik een tijdelijk hardware-montage probleem heb.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten