zondag 15 juni 2014

Mannen weten waarom

Het leek alsof het aankwam als een persoonlijke aanval, maar dat was het zeker niet. Ik wou alleen één bepaald detail uitleggen dat brandend actueel is.

Hoe moet je dat doen? Als je al weken op voorhand overspoeld wordt door reclame van onze grootste bierproducent, is het erg moeilijk om een andere mening te hebben. Bij mij kwam het op Facebook voorbij en ik klikte rechts op de advertentie dat ik het ongepast vond. Niet dat dat effect zal hebben, we weten toch allemaal dat voetbal en alcohol samengaan?

Maar waarom ben je daar zo zeker van? Schiet me niet dood als ik dat in twijfel trek, ik ben namelijk écht wel ervaringsdeskundige. Als je de match echt wil zien, doe je dat beter nuchter. Als je de roes wil voelen, doe je het beter zat. Zo simpel is het verschil en ik ken de twee manieren.

De tweede deed ik jaren en ze was heel plezant. Het is een antwoord dat je verwacht omdat het past in het opgelegde patroon. Ik was blij als ze wonnen omdat het feestje dan langer duurde. De match had ik meestal niet echt gezien, ik keek wel naar de reactie van de andere tooghangers om te zien wanneer er een doelpunt was. Alle remmen los en laat u ne keer goed gaan. Het moment is nu niet ongewoon want heel het land doet mee. Ik val nu niet op als ik zat ben en dat is een verademing.

De eerste manier beleefde ik echt nog niet zo lang geleden. Die was heel plezant. Dat antwoord verwacht je niet en als je nog alcohol drinkt, geloof je me niet en zal je me een saaie piet vinden. Maar het was echt zo. Voor de eerste keer kon ik de match écht volgen zonder naar tooghangers te kijken. Voetbal is best een spannend spel als de Belgen spelen, ik spreek met twee woorden omdat ik nu eenmaal geen voetbalfan ben. Maar dat had ik vroeger nooit gezien. Ik herinner me de details van de match en bijna vond ik het even leuk als vrouwentennis (waar ik echt fan van ben).

Wat ik bedoelde was dus dit: nu ben je hier gekomen. Je zal hopelijk leren hoe het voelt om echt te leven zonder middelen die je gemoed beïnvloeden. Je zal hopelijk écht ondervinden hoe graag je naar voetbal kijkt als de link met alcohol is losgekoppeld. Ik weet dat het in mijn geval zeker geen stap terug was.

Waarom die link er ooit gekomen is, dat snap ik niet.

Mannen weten waarom, dus misschien moet ik het hen eens vragen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten