maandag 16 juni 2014

Onweer provinciehuis

Helaas zijn we de storm niet helemaal zonder schade doorgekomen. Op de tweede locatie zijn er te weinig foto's genomen en een behoorlijk aantal was niet meer scherp. De schade valt allemaal wel mee, alleen was er verlies aan goed beeldmateriaal nu de kraan vooraan haar werk deed.

Dat is niet erg omdat de termijn op het tweede terras nu wat langer mag. Een ander leuk neveneffect is dat de storm ook gewoon op beeld staat vanop de eerste locatie. Het gaat nu niet om de eerste nacht toen de hagelbuien het ergst waren, daar is trouwens niks van te zien buiten wat grijze foto's. Maar de tweede nacht gaf mooie wolken en enkele mooie bliksemfoto's.

Er moet trouwens heel wat gesleuteld worden aan de apparatuur omdat een normale timelapse opstelling geen bliksem kan vastleggen op beeld, tenzij de lens net die ene keer op drie minuten open stond. Heel wat andere instellingen dus qua sluitertijd en beeldgevoeligheid om zo veel mogelijk bliksems toch in beeld te hebben. Het resultaat was een kans van één op twee en dat geeft al enkele mooie beelden. Alleen jammer dat het grootste deel van het onweer niet aan deze kant voorbij kwam.Geen opmerkingen:

Een reactie posten