donderdag 19 juni 2014

Vijf camera's, één cameraman

Het laatste uur van het provinciehuis is nu echt wel bijna geslagen en het werd dan ook hoog tijd om nog eens een bezoekje te brengen aan de werf. Eén ideetje om nog eens de GoPro camera boven te halen, boeide me meteen.
Dat deed ik al een keertje één maand geleden toen we nog "op het dak" konden wandelen en de camera op een kleine Bobcat zijn werk hadden laten doen.


Maar dit is een ander paar mouwen. Op deze gigantische kraan die de laatste betonnen balken doorknipt, heb ik helemaal bovenaan, wel op een veilige afstand van de grijper, de GoPro camera bevestigd.

De supermagneet waar ie mee aan de kraan hangt, kan 40 kilogram gewicht verdragen, dus het cameraatje zal er niet meteen afvallen, ook al maakt de kraan behoorlijk veel herrie.


De kraanman had even zijn bedenkingen omdat eerdere pogingen met gelijkaardige apparaatjes niet lukten met de tegenwind die er ook vandaag stond. Ik wil graag één uur film, maar zijn ervaring was dat het slechts twee minuten duurt vooraleer de camera vol slijk en stof hangt zodat je de rest van het uur een close-up hebt van bouwafval.

Gelukkig kan ik nu al zeggen dat het niet gebeurd is. De beelden zien er fantastisch uit, en binnenkort komen ze uiteraard hier online.Deze kleine helpende hand filmde van op de grond het ganse uur en ik had een goeie zoomlens op mijn handycam, dus ook die hoek is goed zichtbaar. Als ik mijn bibberende hand eruit wegmonteer, had ik vandaag dus drie camera's op de werf. Samen met de twee fototoestellen die we vandaag op 20s interval hadden ingesteld in plaats van de gewone 3 minuten, moet dit dus een heel mooi eindresultaat geven.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten