vrijdag 25 november 2011

Badman

Ja, lap! Meneer is geabonneerd op de VRT Taalmail en hij schrijft zo'n kemel in zijn blogtitel. Nee, het is juist. Ik neem heel graag een bad. Ik ben een echte badman.

Alleen, het is wat moeilijker geworden. Sinds ik de insulinepomp heb, hang ik dus vast aan een toestelletje via een lijn en een infuus. Het infuus zit in mijn buik en het is vastgeplakt met een klever. Je kan die pomp loskoppelen en er een stop opdraaien. Anders zou ik niet waterdicht zijn :-)

Dat is dus allemaal perfect geregeld. Je kan zo in bad gaan, met de klever op je buik. Ook de sensor hangt vast met een klever, dus ik heb al twee gaatjes in mijn buik die kunnen vollopen. Alleen heb ik gemerkt dat die klever minder goed vast zit als je een uur in bad hebt gezeten.

En dat deed ik vroeger vaak. Een uur of zelfs veel langer in bad zitten. Zalig gewoon! In mijn eerste huis had ik zelfs een klein televisietoestel in de badkamer. Ik was nog alleen en ik kon makkelijk een hele avond in bad zitten. Gewoon TV kijken, zoals je dat vanuit de zetel doet. Af en toe wat heet water bijvullen, want je wil niet afkoelen natuurlijk.

En toen verhuisden we. Het bad was kleiner en niet diep genoeg. Ik vond het minder leuk en het baden werd terug functioneel. Ik ging in bad om me te wassen en niet meer om uren te ontspannen. Er was ook geen TV meer. Ik had er ook niks te zeggen, want het was niet mijn appartement.

Maar nu, sinds vorig weekend heb ik weer wel iets te zeggen. Het bad in het nieuwe appartement is weer groter en een beetje dieper. Mogelijkheden dringen zich op. Over televisie is nog niet gesproken, maar muziek komt er wellicht wel.

Alleen, er was een probleempje. Het is een ijzeren bad en het is oud. Het is wellicht het originele model uit 1964. En dat voel je! De laag email (voor de jeugd: dat is email, geen e-mail hé!) is zo versleten dat je precies op schuurpapier zit. En daar hebben we vandaag iets aan gedaan (lees: laten doen).

Binnen vier dagen mogen de plakkers er af, en dan kan ik weer een bad nemen in dit splinternieuw (opnieuw geëmailleerd) bad !

4 opmerkingen:

 1. Jan, ik heb me weer een breuk gelachen met je blog. Gij zijt gewoon een verdoken komiek.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Maar geen paar uur zonder pomp, hé vriendeken! Hoewel er natuurlijk oplossingen zijn ... zoals efjes rechtstaan, aankoppelen, een shotje, terug loskoppelen en je weer onderdompelen in het heerlijke schuim ;-).

  Zal ik nu eens iets zeggen, trouwens? Ik ga niet graag in bad. Na tien minuten ben ik dat al beu. Maar geniet gij er maar vooral héél hard van!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. ik ben ook een echte badman, dat is echt genieten. nu zit ik met die plakker op mijn buik en zal ik nog even moeten afwachten.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. hier ook een badfan hoor. Zalig! En dat extra heet water erbij doen, herken ik maar al te goed. Kan gerust een uur in bad dobberen zonder pomp.. En daarna schiet ik een verse katheter.

  BeantwoordenVerwijderen