dinsdag 8 november 2011

Beurs

Het was een leuk uitstapje naar de diabetesbeurs. Eigenlijk was het een gewone werkdag, maar ik had nu toch wel wat tijd over. De trip naar Gent was aangenaam, want eindelijk heb ik een dame van het diabetesforum ontmoet die ik al lang "ken". Dat staat tussen aanhalingstekens omdat je online mensen toch anders kent dat in het echt. Het is niet minder goed, wel anders. Ik was chauffeur tot in Gent en dat viel dus reuze mee. We hebben immers veel gemeen, ook buiten het lichamelijk defectje aan de pancreas.

De beurs was eerder een uitvlucht om forumleden te ontmoeten. De opkomst was toch wel geweldig. Zes mensen die toch wel wat afstand aflegden om de standjes op de beurs te zien en hier en daar wat mee te pikken. Kennis én gadgets! En om mekaar eens in het echt te zien natuurlijk.

Blijkbaar is het de gewoonte dat de forumleden de beurs afsluiten. Dat is ook nu gelukt. Echt veel was er niet te zien, maar we hebben de tijd genomen om elk infostandje te bezoeken en overal vragen te stellen. Vaak ging de informatie in de andere richting omdat we met z'n zessen meer ervaring hebben dan de mensen die de producten aanbieden. Dat was zo voor diëtistes, leveranciers van insuline en zelfs bij mijn leverancier van de glucosesensor. Hij gaf de verkoopprijs door aan een dame van het forum, maar ik moest hem corrigeren. Hij schrok er wel van dat ik dat wist, maar zijn schatting was eerder commerciëel - lees naar beneden afgerond - mijn prijs was wat de apotheek echt aanrekent.

Alleen de twee standjes met aangepast schoeisel voor diabeten hebben we gelaten voor wat ze waren. Het was natuurlijk ook mijn merk niet ;-)

Een paar weken geleden zei een vriend van me dat ik toch wel geluk had met mijn diabetes. Zijn uitspraak deed me erg schrikken, maar hij verduidelijkte onmiddelijk zijn statement. Niet dat ik blij moet zijn met de aandoening, maar wel met de mensen die ik inmiddels heb leren kennen door het diabetesforum.

Ik vertelde het tegen een vriendin van het forum. Ik moet haar gelijk geven:

Diabetes is een sociale ziekte !

1 opmerking:

  1. Nog geen 5 maanden forumlid en al zo'n indruk gemaakt. Tof dat je je zo thuis voelt in de groep. Wij zijn ook blij je er bij te hebben hoor :-)

    BeantwoordenVerwijderen