zondag 27 november 2011

Het juiste bedrag

Ik spaar geen punten. Niet in de Carrefour en niet in de Delhaize. Ik weet ook niet waar ze voor dienen, ik weet niet wat je kan winnen. Ik heb ook geen Delhaize kaart of Carrefour bonuskaart (heet dat zo?)

En dat is heel vervelend. Niet omdat ik zo'n kaart wil, maar net omdat ik ze niet wil. Elke keer word je er namelijk aan herinnerd als je aan de kassa komt. Heb je je Delhaize kaart bij, meneer? Nee? Ah, maar ik zal de punten op je ticket zetten, zo kan je ze de volgende keer er bij zetten.

Zo zit ik bij de Proximus Club. Ik heb dat niet gekozen, ik kreeg een mooie enveloppe die bij een dure drukkerij gemaakt was. Dat kon ik zien want ik zit in die business. Mijn eerste idee was: daar gaat mijn geld dat ik elke maand aan Proximus geef naartoe. Ik ben bij een club en ik heb punten. Ik heb er blijkbaar al veel want ik mag een cadeau kiezen. Alleen, ik kan niet kiezen. Ik kan een GSM krijgen, maar ik heb er al een. En het modelletje dat ik kan krijgen lijkt me niet hun topmodel. Of een soort Bongobon waar je mee kan gaan eten. Maar die hebben we nog te veel liggen van toen ik jarig was.

In de supermarkt is er een ware standaardchat ontstaan die de cassièrre verplicht dient te doorlopen als een klant zich aanbiedt met zijn winkelmandje. Heb je je Delhaize kaart bij meneer? Spaart u punten? (vroeger waren het smurfen of kaartjes of munten). Bankcontact? En de mooiste: het juiste bedrag, meneer?

Ik stond ooit in Hoboken in de Delhaize aan de kassa. Voor mij stond zowaar een BV. Axl Peleman! Altijd een grapjas, en blijkbaar niet alleen op televisie. Op de vraag: het juiste bedrag, meneer? antwoordt hij: neen, het mag ook iets minder zijn. Geweldig!

Maar ik denk dat ik in 't vervolg mijn standaard antwoord zal comprimeren. Zo bespaar ik de kassierster veel vragen:

Ik heb geen Delhaize kaart. Ik wil er ook geen. Ik spaar geen punten of munten. Ik betaal met Bankcontact en ik betaal met plezier het juiste bedrag.

Zo, dat is eruit.

7 opmerkingen:

 1. Met al die BongoBonnen kunnen we eens goed gaan eten. Kan wel een leuk gezelschapje bedenken.
  Ik geef je mijn reservekaart voor Delhaize mee. Dan kan jij sparen voor mijn bonnen van 5 euro. Waarmee ik jou dan kan trakteren als we gaan eten met de BongoBonnen. Kan je nog volgen?

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Nee, ik begrijp vooral dat je een bonnenmadam bent ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Alé jong! Zo'n Delhaizepunten zou ik toch niet laten liggen. Dat is puur geld dat je daarmee krijgt. En bij de Carrefour tegenwoordig ook, eigenlijk. Alleen moet je daarvoor dan weer bij een andere balie gaan aanschuiven.

  Voor de rest heb ik hier honderd bonnen liggen, maar mijn oog valt er meestal pas op als ze al vervallen zijn ... :P

  BeantwoordenVerwijderen
 4. ik vind het eigenlijk wel handig dat je in de winkel geld extra kan vragen. Dan moet je niet meer speciaal naar de bankautomaat om wat cash te hebben

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ge doet mij denken aan Alex Agnew hahaha! :D

  BeantwoordenVerwijderen
 6. En vandaag vroeg ze of ik zegeltjes spaarde. AAARGH! Nee ik spaar ook geen zegeltjes!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. @Stijn: ik heb een bankautomaat in 't gebouw. '0' duwen in de lift en ik heb cash. How lazy can you get :-)

  BeantwoordenVerwijderen