zaterdag 31 december 2011

Bubbels

Tegen deze tijd zitten we aan het dessert of aan de koffie. Ik weet niet wat de gastheer en gastvrouw voorzien hebben. En om middernacht zijn er bubbels. De mijne komen uit een Cola Zero, want dat heeft de gastvrouw zeker voorzien. Ik ben een moeilijke klant geworden op dat gebied. Drankjes zonder suiker en alcohol zijn niet in elk gezin op voorraad.

Ik hou heel erg van deze avond. Het is altijd al een hoogtepunt geweest in mijn volwassen leven. Ik herinner me hele leuke feestjes. Eéntje deed ik ooit zelf op mijn studentenkot. Ik huurde drie kamers boven het café waar ik ook DJ was. Mijn oude studentenkamer lag in het huis ernaast, maar ze was te klein geworden. De drie kamers waren trouwens goedkoper dan die ene kamer naast het café. Ik had 17 mensen uitgenodigd en we hadden 4 fonduestelletjes aangesloten. Ik had zelf de elektriciteit gelegd in het studentenhuis, dus ik wist hoe dat verdeeld moest worden over verschillende zekeringen. Helaas is gebleken dat de hoofdzekering van Electrabel dat toch niet aankon. Voor middernacht hebben we een technieker moeten bellen die het euvel kon verhelpen. De hoofdzekering is immers verboden terrein voor klusjesmannen. Maar het was een geweldige oudjaar. Voor zover ik het mij herinner dan toch.

Toen ik mijn huis had gekocht heb ik ook een keer gastheer gespeeld. Er was heel veel plaats en we konden lawaai maken zoveel we wilden. Ik herinner me een hele leuke avond maar het tweede stuk ben ik kwijt. Wellicht teveel bubbels. In mijn kantoor in Hoboken deed ik ooit ook een feestje. Het was met alles erop en eraan. Ik had gekookt voor een hele groep vrienden en ik was bekaf. Wellicht ook weer heel wat bubbels want de nacht herinner ik me niet.

Maar één van de leukste feestjes is dat van twee jaar geleden. Ik was uitgenodigd bij vrienden en ik had mijn speelgoed mee van de opnieuw ontdekte hobby. DJ Jan was in da house. Dat was echt een zalige avond. En daar zijn nog mooie foto's en filmpjes van. Iedereen was heel goed in de sfeer. Wellicht ook met genoeg bubbels. Maar ik deed niet meer mee. Met de bubbels dan toch. Met al de rest wel. De sfeer zat er heel goed in, er waren allemaal beestjes in de polonaise.

En het gekke is, die laatste vind ik één van de leukste. En zonder bubbels. En ik die dacht dat het daarom altijd leuk was. Ik moet mij vergist hebben.

Gelukkig nieuwjaar, blogvriendjes !

3 opmerkingen:

 1. Happy New Year to you too! You're a bubbly personality :D

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Gelukkig nieuwjaar Jan en moge 2012 alles brengen wat je verlangt...

  Ook hier zonder bubbels gevierd, alhoewel het hier de laatste jaren ook thuis was en het kan...
  Maar aangezien ik na 1 glas al roze olifantjes zie...

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hans heeft die avond wanneer de hoofdzekering gesprongen is, zijn vleesjes op het gasvuur gebakken. Dat herinner ik mij althans.
  Het jaar in Hoboken hebben we pictionary gespeeld op je tekenbord. Maar toen was jij al compleet uitgeteld ;-). Het jaar in de E10 Hoeve staat bij mij toch ook in de top, omdat we toen heel de avond op dansvloer hebben gestaan. Maar jij bent geen dansen ;-). Dit jaar zal onthouden worden omdat er hier iemand thuis heeft gezegd dat ze nooit meer te veel ging drinken. Ik heb de opruim deze middag voor mij alleen genomen. Ik start het jaar met goede punten ;-)

  BeantwoordenVerwijderen