woensdag 7 december 2011

Gears of war

Het derde deel al! Ik ben er grote fan van en ik heb het meteen gekocht toen het verscheen. 't Is een computergame waar Microsoft zich mee wil profileren. Er zijn immers een aantal games die enkel op één console verschijnen. Voor de nerds: als je een Playstation 3 hebt, kan je dezelfde games spelen als op een Xbox 360 of een Nintendo Wii. Maar elk merk heeft er dus een paar die niet verschijnen op de andere consoles. Voor de echte nerd is er dus maar één oplossing: je moet een Xbox, een Playstation én een Wii kopen. En bibi deed dat natuurlijk al een hele tijd geleden.

Toen ik in Hoboken mijn kantoor had ingericht, hoorde dat er bij. Een projector, enkele gameconsoles en de nodige attributen. Een stuur en pedalen voor de racing games, maar ook gitaren en zelfs een drumstel hadden we nodig op onze Xbox nights die ik af en toe samen met een paar vrienden organiseerde. Dan hadden we onze eigen rockband met Guitar Hero.

Maar sinds we verhuisd zijn is de speelkamer nog niet goed ingericht. Er waren natuurlijk andere prioriteiten, en om toch iets te kunnen gamen had ik enkel de Playstation opgesteld. Er hoort nu ook een pistool bij zodat je levensecht op de muur kan schieten. Daar schijnt een projector op die de game op de muur toont, anders zou het wel wat idioot zijn. En er hoort een camera bij die in 't oog houdt waar je precies op mikt. Toch is de spanning een beetje weg. Wellicht omdat ik sinds kort net hetzelfde doe, maar dan in real life. Met een echt pistool en met echte kogels. Dat is toch net wel een tikkeltje meer fun :-)

Maar nu heb ik gemerkt dat in de verhuis een aantal nieuwe games tevoorschijn kwamen die nog in de verpakking zitten. Ik bleef de opvolgers van de games wel kopen, maar als de tijd en ruimte ontbreekt komt het er weer niet van. Tot vanavond dan, want nu is de Xbox weer opgesteld. Ik ga nog eens aliens afschieten zoals in de goeie oude tijd.

1 opmerking:

  1. Goed opletten dat je niet eens mist van pistool hé of je kan de muur weer plamuren en herschilderen :-)

    BeantwoordenVerwijderen