maandag 9 januari 2012

De kracht van de tafel

De Hogere Macht heet dat bij ons. Het doet denken aan iets goddelijks, en voor sommige mensen aan de tafel is dat ook zo. Maar voor mij niet. Gelukkig bestaat er een open geest aan onze tafel. Er is plaats voor verschillende meningen, visies en levensbeschouwingen. We komen immers allemaal voor één en hetzelfde probleem, en dat is universeel.

Ik bezoek ze al een hele tijd, die tafel. En dat geeft dus kracht. Die kracht heb ik nodig, elke week. Het is dan ook mijn bedoeling om de kracht wekelijks aan te wakkeren. Nu wil het toeval dat ik mijn vorige afspraak gemist heb. De vaste donderdag was even niet mogelijk. Maar omdat ik geen sessie wilde missen, nam ik me voor om deze week een sessie in te halen.

En dat deed ik vanavond. Dezelfde tafel, dezelfde stoelen en hetzelfde merk koffie. Enkel andere mensen. Of dat was wat ik verwacht had. Maar dat bleek niet helemaal te kloppen! Het onthaal was heel erg hartelijk. Dat ben ik gewoon in onze familie, wij hebben nu eenmaal de gewoonte om iedereen aan de koffietafel hartelijk welkom te heten.

Maar tot mijn verbazing waren er een aantal bekende gezichten. Mensen die ook vaak donderdag komen. Maar ook anderen die ik al heel lang niet gezien had. Eén dame had ik zelfs maar één maal gezien, maar ze kende me heel goed! Ik kreeg ook van haar een hartelijk welkom. Dat mijn bijnaam Jangeox was, wist ze nog heel goed. En dat terwijl ik haar slechts één keer ontmoette. Meteen was mijn spreektijd ingezet met het Geoxverhaal. Het zijn immers de vrienden van donderdag die me die naam gegeven hebben.

Het was een heerlijke meeting, maandagtafel! Ik blijf een donderdagman, maar ik kom zeker vaker op bezoek. Nuchtere mensen zijn heerlijk om mee op stap te gaan :-)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten