zaterdag 3 maart 2012

Schoolbord

Vaak gebeurt het niet meer dat een nieuw technisch snufje mij verbaast. Maar deze keer dus wel. Deze projector is bedoeld om in een klaslokaal als interactief schoolbord te dienen. Je kan ook een computerprogramma gebruiken met een interactief stukje krijt. De projector ziet waar je je stukje krijt vasthoudt en alles wat je op je bord "schrijft" zal geprojecteerd worden. Dat is niet alleen handig omdat je geen bordveger meer nodig hebt, het opent een nieuwe wereld aan mogelijkheden.


Maar waar het mij om te doen was, is het feit dat deze projector op een afstand van 0,5 meter van de muur hangt waar hij op projecteert. Dat is dus de ideale oplossing in de woonkamer van een oud appartement. Je hebt er geen plaats om lelijke kabels in het plafond weg te werken. Een gewone projector hangt al gauw 4 à 5 meter verwijderd van het scherm en je loopt vaak in het licht. Dat is niet leuk voor degene die verblind wordt en voor degene die het nieuws dan niet meer kan volgen. Maar niks daarvan bij dit technisch snufje. Met een grote lens en een bolle spiegel maken ze een perfect recht beeld. En dat vind ik heel straf.

Nu nog de kabels wat wegwerken en een deftig projectiescherm hangen. Dit oude model is te leuk voor de katten. Het koordje om het naar beneden te trekken is dikke fun. En dan ziet Wim De Vilder er ineens wazig uit. Dus een vast scherm waar de huisdieren niet aankunnen is de oplossing. De moorden in Midsomer Murders gaan nu nog echter lijken. Misschien geloof ik ze dan :-)

1 opmerking: