vrijdag 27 april 2012

De praktijk

Het is nu in werking. Big Brother was watching me. Mijn ventje ging naar toneel en ik ging geocachen. Ik had dat niet op voorhand gezegd, het was trouwens ook een beslissing van het laatste moment. Maar ik had dus die GPS tracker op mijn iPhone ingeschakeld. Het plan was dat ik eerder thuis zou zijn en dat het dus niet nodig was om me zo te volgen, maar je weet maar nooit.

En het bleek dus nodig te zijn. Ik was veel later thuis dan gepland. Zo gaat dat met schatten die je niet vindt in 't donker. En de controle was gestart. Op de website werd ik gevolgd, elk kwartier werd mijn positie gelogd. En dan begon de redenering. Of ze nu een geruststelling is, dat weet ik niet. Het was duidelijk dat ik een hele tijd in Hemiksem en in Schelle tussen de bomen heb rondgelopen. Het werd ook duidelijk dat ik na een tijdje richting thuis aan het rijden was.

En dan plots stopte het signaal op een onlogische plaats. De terugweg van Schelle naar Antwerpen is langs de A12. Maar die volgde ik blijkbaar niet. Ergens werd afgeweken van de logische koers, en dan begint de fantasie. Hij gaat toch niet nog een cache doen aan de ring? Toch niet op dit uur van de nacht? De volgende log, een kwartier later gaf coördinaten in onze straat. Dus ik was wel degelijk op weg naar huis. Het thuisfront was gerustgesteld en vijf minuten later kwam ik binnen.

Waarom ik nu was afgeweken van de koers? Er is daar een tankstation van Esso dat ik heel vaak bezoek. De schattenjacht gaf me honger en dorst, en het is altijd de zoete inval daar. Dus ik kom er geregeld op de meest onmogelijke uren. Ik heb nu uitgelegd hoe je aan de coördinaten een streetview kan koppelen zodat je ziet wat ik zie op die plaats. Dan zou duidelijk zijn dat het een tankstation was.

Het is nu natuurlijk de vraag of dit een geruststelling betekent? Als je heel de tijd per kwartier de vraag gaat stellen wat ik ergens te zoeken heb, weet je misschien beter niks.

We hebben toch besloten dat dit toch beter is dan helemaal niks weten. Maar ik ga natuurlijk niet elke coördinaat verantwoorden, dat was niet de bedoeling. De bedoeling was alleen zien waar ik zit en of ik onderweg ben naar huis. Niet meer dan dat, want dan kan je daar weer dingen zoeken waar je je zorgen over kan maken.

1 opmerking: