woensdag 9 mei 2012

Mankementen

Hij wordt een jaartje ouder, de Saab. Binnenkort moet ik op controle om te zien hoe het zit met de gezondheid. Ik heb het groene papiertje thuis gekregen en er staat niet op wanneer ik op controle moet. Alleen dat het weldra weer tijd is. Waarom erger ik me hier weer aan. Je moet dus op je keuringsattest van de vorige keer gaan kijken welke datum ze bedoelen. Toch heeft de instantie die me dit papiertje opstuurt eerst in haar databank moeten nakijken wanneer de keuring vervalt. Hoe kunnen ze anders weten wat weldra wil zeggen in mijn geval. En als de instantie dat weet, waar om kan ze dan niet de echte datum na het woord weldra afdrukken.

Maar ik heb mankementjes. Het linkse dimlicht had het begeven en zo zal ik geen groene kaart krijgen. En tijdens het beoefenen van mijn nieuwe hobby kom ik al eens op plaatsen. Afgelegen plaatsen, waar geen asfalt gebruikt werd om de weg te verharden. Het is op zo'n plaats dat ik de rijbaan even heb verlaten om een tegenligger te ontwijken. Ik deed dat te bruusk want ik kwam in een erg diepe put terecht. Het gevolg was een geweldige knal in de schokdemper aan de rechterzijde. Even later parkeerde ik de wagen om eventuele schade te onderzoeken. Die was er gelukkig niet. Nadat de opdracht van mijn hobby was volbracht, startte ik de wagen weer en merkte direct iets raar. Een vreemd geluid aan de rechtervoorkant. Platte band, natuurlijk.

Ik vervang de band met het reservewiel en ik kan weer op pad. Inmiddels is het donker en ik merk dat mijn linkse dimlicht weer werkt. De harde klap heeft het licht gerepareerd en de band vernield. We zijn dus geen stap verder. Nu dus hup hup naar de garage of bandencentrale en dan naar de keuring. Dat is geen probleem, ik los dat onmiddellijk op. Zoiets laat ik nooit liggen ;-)

1 opmerking: