donderdag 14 juni 2012

Geen nieuws, goed nieuws?

Een week geleden ging het plots heel snel. Eerst de CV op enkele websites geplaatst en nog geen uur later een eerste telefoontje. Er zijn wel degelijk vacatures voor Delphi programmeurs. Delphi is niet meer populair en de meeste mensen die de taal gebruikten zijn omgeschoold.

Ondertussen was ik aan het bellen en mailen met enkele bedrijven die ICT mensen plaatsen als freelancer. Er werden afspraken gemaakt en voor enkele vacatures ook al dagprijzen afgesproken. Grote verplaatsingen kunnen misschien gecompenseerd worden met de mogelijkheid tot thuiswerk. Af en toe maar, het zal wellicht niet meer zo zijn dat ik mijn kantoor als thuisbasis gebruik.

Maar toen werd het stil. Het is lastig om niet te weten wat er gebeurt. Ik word voorgesteld, het wil zeggen dat mensen mijn CV te lezen kregen. Er is wellicht op meer dan één plaats een match te vinden. Alleen weet ik het niet, want ik heb nog geen afspraak om erover te komen spreken. Ik verwachtte dat deze week maar tot nu toe gebeurde het niet.

Dat het nooit zo snel gaat en dat zelfs bij zogezegd dringende vacatures er ook enige tijd overheen gaat is me al aangepraat. Er is een reden voor dat de vacature dringend is. Het wil zeggen dat de mensen het ook gewoon heel erg druk hebben.

We zullen zien, maar mijn eerste idee dat er niks te vinden zou zijn zonder me om te scholen is in elk geval weg. Dat is al een hele stap en het stelt me voorlopig gerust.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten