vrijdag 8 juni 2012

Raad

Ik ben vandaag nog eens op bezoek geweest. Het was lang geleden, maar dat is niet zo erg. En het is niet dat Maarten daar nog iets van weet. Alleen heb ik geen vast schema om langs te gaan.

Het is wel een vast ritueel en het is voorspelbaar. Ik heb weer heel wat te vertellen en soms doe ik dat hardop. Dat zal wel een vreemd zicht zijn maar ik ben zeker niet de enige, dat heb ik al gezien. En in de huidige situatie moet ik het ook even kwijt. Het is namelijk zo herkenbaar van vroeger en ik wist het eigenlijk toen al.

Toen hij besliste om ander werk te zoeken kwam hij daarover praten. We praatten er al enkele jaren over, maar één dag herinner ik me duidelijk. Het was de dag dat ie echt had beslist dat het genoeg was geweest. Dat ie echt actief op zoek ging naar iets anders. Hij had trouwens al contacten, want er was al een firmanaam en zelfs een bedrag qua verloning.

Of het wel verstandig was om de stap te zetten, of het later niet beter zou gaan in de huidige situatie. Hij kende het antwoord al, maar ik kon alleen maar bevestigen. Beloftes zijn woorden en geen garanties. Het verschil is dat ze vrijblijvend zijn en naargelang wie ze uitspreekt zit er behoorlijk wat rek op. Garanties staan op papier en je ondertekent ze. Beloftes hangen alleen in de lucht en je kan enkel afwachten of ze worden nageleefd.

Ik kom vandaag ook geen raad vragen. Want ik weet ook alle antwoorden al. Maar het is goed om het te kunnen vertellen.

1 opmerking: