zaterdag 18 augustus 2012

"Geocache"

In de planning zat een serieuze tegenvaller vandaag. We hadden een kajaktochtje gepland, gereserveerd en betaald op de camping. De camping speelt een belangrijke rol in de afvaart van de Lesse. Op die plaats is er een kleine waterval en iedereen wordt er zeker nat. Het zorgt voor de nodige drukte op warme dagen en de camping heeft er een aanlegplaats voorzien met de nodige spijzen en dranken.

Maar de reservering telde niet. We hadden de trein genomen naar het volgende dorp om daar de kajak te water te laten. Daar aangekomen bleek dat het papiertje van de meneer van de camping niet telde als reservering. Omdat het zo heet was, waren alle bootjes volzet en konden we misschien rond 15u een bootje krijgen dat reeds was aangekomen en terug vervoerd naar de startplaats. We moesten dus enkele uren wachten, en die hebben we opgevuld met een aardige wandeling met schatten onderweg. Alles onder de koelte van de bomen, gelukkig.

Om 15u bleek er toch niks ter beschikking, en we keerden terug met dezelfde trein. Vergezeld met het originele papiertje waar de dame enkele zinnen met uitroeptekens plaatste om de campinguitbater aan te manen wat voorzichtiger om te springen met hun reservaties. Niet getreurd, want de tocht is uitgesteld naar morgen. Dat is geen afstel. Ze is nu juist gereserveerd bij de juiste dame.

's Avonds hebben we een mooie cache gedaan. De locatie is speciaal, want deze coördinaten roepen echt om in dit bos op deze plaats iets te leggen. Iemand deed dat lang geleden, net toen de dieren stopten met praten. In geocachetermen is dat het jaar 2000. Het is de oudste geocache van België, wellicht van Europa. Hij heet heel origineel "Geocache". Blij dat we daar een smiley konden plaatsen :-)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten