vrijdag 31 augustus 2012

Parking

Onderweg naar de supermarkt moet ik een grote U-turn maken op de Singel in Antwerpen. Gelukkig gaat dat heel vlot met mijn klein Rent-a-Car autootje. De Noordersingel is een verlaten eiland als het op parkeerplaatsen aankomt. Je kan over de ganse lengte je wagen parkeren, want niemand moet hier ooit zijn. Er is alleen maar groen naast de weg en je hebt daar niks te zoeken.

Ik rijd voorbij een eenzaam geparkeerde auto en stel me ineens de vraag wie dat zou zijn. Wat heb je hier in godsnaam te zoeken en waarom zet je nu juist je auto in het midden van de lange parkeerstrook die vanaf het Sportpaleis links en rechts van de Singel ligt. Alleen als er iets te doen is in het Sportpaleis staan hier ooit wagens.

Ik had nog net hetzelfde idee toen ik hier langs reed om mijn autootje te huren. Ik passeerde een aanhangwagen die daar misschien al wel een jaar geparkeerd staat. Elke keer denk ik: wie zou dat oude ding nu ooit eens weg komen halen. Die keer had de aanhangwagen plots een wielklem. De politie had dus wellicht hetzelfde idee.

Nu passeer ik de geparkeerde auto en merk dat het een Saab is. En dan nog dezelfde saaie grijze kleur als die van mij. Dat moet ook lukken denk ik nog. Maar nog steeds is er geen Eurocent die valt. Tot ik hem voorbij rijd en mijn nummerplaat herken.

Er is dus wel iets te zien op die plaats.

Je kan er auto's huren :-)

1 opmerking: