zaterdag 1 september 2012

Vreemd...

Het was vreemd om dit SMS bericht te ontvangen. Niet het bericht was vreemd, wel de persoon die het stuurde. Ik was niet van plan om nog te praten. Alles was al lang gezegd en verdere discussies waren nutteloos. We bleven allebei op ons standpunt en toen volgde radiostilte. Maar er zijn belangen die meespelen en wellicht daarom werd er verder aangedrongen op een gesprek.

Alleen verwachtte ik geen gesprek met de echtgenote. We kennen elkaar helemaal niet zo goed, en waarom zou het iets veranderen aan de situatie? Maar het gesprek kwam toch op het afgesproken tijdstip.

Het verhaal klonk bekend. Het was uiteraard hetzelfde verhaal met dezelfde argumenten. Argumenten die voor mij niets ter zake doen, en dat heb ik ook duidelijk gemaakt. Wat me verbaasde was niet de informatie die ik hoorde, maar wel wat ik vertelde. Blijkbaar waren vele dingen die ik vertelde nieuw voor de persoon die voor me zat. Dat verbaasd me toch een beetje.

Of het gesprek iets verandert aan de situatie weet ik niet. De belangen zijn dezelfde en de patstelling blijft. Maar er was op z'n minst een gesprek. Misschien verandert dat iets. Tijd zal raad brengen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten