zondag 2 september 2012

Een plan

Het was een puntje dat in den boek stond. Mijn CD's moesten geïmporteerd worden in iTunes. Dat was het plan, en vandaag heb ik een groot stuk van het plan kunnen afmaken. Het komt wellicht omdat ik daar blijkbaar goed materiaal voor heb. Ik weet dat mijn ventje al enkele jaren bezig is met importeren van CD's in de computer. Maar we doen het met verschillende redenen. En dus ook met verschillende computers.

De iMac is natuurlijk gemaakt voor dat soort speelgoed. Ik stop er een CD in en in het beste geval leest hij die in met een snelheid die 25x sneller is dan de afspeelsnelheid. Een CD van een uur heb je dus op 2 minuten bijna ingelezen. Dat is op de PC van 't vriendje een heel ander paar mouwen. Hoe snel die gaat weet ik niet, maar een snelheid x5 vond hij al heel snel. Niet moeilijk dat hij er zo lang over doet. Ah ja, hij heeft ook meer dan 1000 CD's. Misschien speelt dat ook een beetje mee.

Maar de redenen zijn dus ook verschillend. Hij wil zijn iPod opvullen, ik mijn iPad. Ja duh... dat maakt geen verschil zou je denken. Maar toch wel. Ik wil ze niet afspelen op de iPad, ik wil alleen een handige zoekmachine als ik als DJ Jan tijdens het plaatjes draaien een nummer niet vind. Altijd dus eigenlijk, want ik vind geen enkel nummer nog terug. En dan is de zoekfunctie van de iPad heel handig.

Ik voel kosten komen. Boven mijn DJ tafel hoort dan natuurlijk een houder voor de iPad. Zo is hij beter bereikbaar en kan ik hem constant gebruiken. Ook om eventueel het nummer af te spelen. Of een playlist op te zetten met bangelijke muziek. En dan doen alsof ik veel moeite doe. Nee, da's er wat over zeker.

Maar de lijst is bijna klaar. Volgende zaterdag nog een keertje DJ. Dan zal het van pas komen !

Geen opmerkingen:

Een reactie posten