zaterdag 8 september 2012

Silentium !

Was het de grootte van de luidsprekers of schrok ze van de lichtbalk? In elk geval zei ze iets in de aard van: het heet hier wel Silentium hè. Dat was de B&B waar ik vandaag DJ was. En de dame die de kamers verhuurt was duidelijk erg geschrokken dat er meer dan een draagbare CD-speler uit de wagen werd geladen. Dat er was gezegd dat er enkel wat muziek zou zijn voor de kindjes kon ik niet beantwoorden. Ik had het in elk geval niet gezegd. Meer dan "ik heb ook muziek voor de kindjes bij" heb ik er niet op gezegd. Het is niet omdat er genoeg geluid uit kan komen dat het ook moet. Maar ze was duidelijk not amused. Ik zou toch verwachten dat wie duidelijk zegt dat de infrastructuur ook ter beschikking staat voor feestjes, ook muziek kan verwachten.

Maar het was toch vooral op de achtergrond dat de muziek te horen was. Mijn plan om alles op de iPad in te laden was goed gelukt. En het heeft erg veel nut gehad, want vaak heb ik nummers meteen gevonden waar ik vroeger enkel wist dat ik ze bijhad. Alleen had ik geen idee op welke verzamel CD dat nu weer staat. Da's het grote nadeel van die dingen. Nu was alles goed, zelfs de openingsdans van toen kon ik meteen terugvinden. Dat was ook het moment om de volumeknop een tijdje luider te zetten.

Toch kan ik blijkbaar moeilijk inschatten wat de jeugd echt graag hoort. Een aantal kindjes kwamen al dan niet met mama of papa een liedje vragen. K3 was dus not done, dat was duidelijk. Het moet leuke muziek van nu zijn. Dingetjes die je zo kan meezingen.

En toen kwam een kleine jongen dit liedje vragen. Ik had het niet bij, maar hij wist precies hoe je de groepsnaam schrijft. Dus even gedownload en met verbazing gehoord wat de kindjes nu mooi vinden :-)
1 opmerking: